Съвместимост между VEKA и SWISSPACER air

VEKA and Swisspacer air

VEKA и SWISSPACER разширяват възможностите за използване на иновативния компонент за прозоречни конструкции

 

Изискванията към прозорците и стъклените конструкции непрекъснато се увеличават поради законови и енергийни изисквания – което води до все по-кратки цикли на иновации в индустрията. На търговското изложение FENSTERBAU FRONTALE 2020 в Нюрнберг, SWISSPACER представя нов набор от приложения за SWISSPACER Air, които са разработени съвместно с VEKA, специалиста в прозоречните профили.

 

Ако възникнат разлики в налягането в изолационното стъкло в прозорците поради температурни разлики или разлики в надморската височина между мястото на производство и мястото на употреба, SWISSPACER Air се намесва, за да изравни налягането. Сега, заедно с VEKA, SWISSPACER вече е в състояние да разшири възможните приложения на иновативния компонент: звукоизолацията, топлоизолацията и слънцезащитата могат да бъдат подобрени просто с помощта на SWISSPACER Air.

 

Използването на компонента може да доведе до много големи пространства между стъклата, без риск от повреда, причинена от климатични натоварвания. Това води до голям брой нови възможности за системни конфигурации.

 

PVC профилната система VEKA ARTLINE 82 може да задържи стъклопакет с дебелина до 60 мм и следователно е особено подходяща за нови приложения със SWISSPACER Air – без да се нарушава работата на прозорците и комфорта на тези вътре. По този начин големи прозоречни врати които имат вградени щори и са с четворен стъклопакет, с изравняване на налягането бяха успешно тествани във VEKA за тяхната устойчивост на дъжд, натоварвания от вятър и различни климатични условия. В Института за прозоречни технологии в Розенхайм (IFT) бяха тествани и оценени индексите за намаляване на звука на различни тройни и четворни стъклопакети с изравняване на налягането.

 

Подобрена звукоизолация при производството на прозорци

 

Шумоизолацията е сред най-важните изисквания към прозорците. Тук VEKA вижда огромна добавена стойност при използването на SWISSPACER Air: благодарение на увеличеното пространство между стъклата, шумът, който се възприема в сградата, може да бъде намален с приблизително 20 процента – с иначе еквивалентна стъклена конструкция. Индексът за намаляване на звука на изолационното стъкло е подобрен с до 3 dB.

 

По-голямата кухина между стъклата със SWISSPACER Air има допълнителни предимства за производителите на прозорци. При постоянна звуко и топлоизолация е възможно използването на по-тънко стъкло, което води до по-ниско тегло, което от своя страна улеснява обковата на прозорците и улеснява използването им. В други случаи скъпият шумоизолиращ междинен слой в ламинираното безопасно стъкло може да е излишен. Например, един производител има повече възможности за оптимално изпълнение на изискванията на клиента.

Идеален за системи за засенчване в кухината между стъклата

 

Други конструкции, които изискват голямо разстояние между стъклата, също могат да се възползват от SWISSPACER Air. „Компоненти като външно засенчване са изтласкани до своите граници поради все по-често срещаните екстремни метеорологични условия и разходите за почистването им са значителни“, обяснява Майкъл Кох от VEKA. „С SWISSPACER Air системите за засенчване могат да се внедрят по-лесно и безопасно в кухината между стъклата. Когато се пусне в експлоатация, SWISSPACER Air гарантира, че стъклото няма да се издува или огъва дори при тежки климатични натоварвания, които могат да пречат със свободата на движение на вградените щори Голямото предимство: възможни са тройни и четворни дизайни с вътрешни системи за засенчване и същевременно отговарят на най-високите изисквания за звукоизолация и топлоизолация – системно решение със сходни работни характеристики на композитен прозорец.”

 

Тези примери показват, че SWISSPACER Air е много повече от компонент за изравняване на налягането. Иновативният компонент разширява възможните стратегии за производителите, за да отговорят ефективно на индивидуалните нужди на своите клиенти.

 

За повече полезна информация разгледайте приложенията на Swisspacer air.

Може съшо да видите и как се осъществява монтажа https://silico-bg.com/blog-swisspacer-air/ 

За повече информация не се колебайте да ни потърсите на телефона 0878 138 831! Инж. Антон Иванов ще ви обърне внимание и ще ви даде най-добрите насоки.

One thought on “Съвместимост между VEKA и SWISSPACER air

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *