„Топлият край“ дистанционер SWISSPACER е неправилно наричан „PVC“ дистанционер!

 

На всички са добре познати алуминиевите дистанционери и функцията им за направата на прозорци. Може би по-малко известни в началото, но със завидни темпове на утвърждаване, се нареждат т.н. „Топъл край“ или „Топъл ръб/кант“ цветни композитни дистанционери SWISSPACER, които са с много по-добри топлоизолационни характеристики.

 

През 2010 г. поставихме началото и започнахме да предлагаме на нашия пазар този тип дистанционери. Доказателство за успешния избор и правилна посока в развитието и подобряване на ефективността на стъклопакетите, беше появата на конкурентни алтернативи. Именно въвеждането на един такъв евтин турски аналог, изработен от ПВЦ, остави в представите на пазара, че всички пластмасови дистанционери са ПВЦ дистанционери.

 

„Warm edge spacer bar“ – „Топъл край“ композитен дистанционер НЕ е ПВЦ дистанционер.

 

Най-добрият дистанционер, с най-добрите топлоизолационни свойства е SWISSPACER ULTIMATE и за производителите на стъклопакети той е безпогрешен избор. Предимствата на „Топъл край“ дистанционер SWISSPACER са важни за крайния потребител, който пряко може да усети разликата с комфорта, който получава, заставайки до прозореца през зимата, с липсата на усещането за духане от дограмата и повишаване на температурата вътре в помещението около рамката на дограмата, както и с липсата на конденз по стъклата откъм стаята.

 

История на SWISSPACER

Централата и производството на SWISSPACER се намира в Швейцария и е 100% собственост на Saint Gobain. Началото е поставено през 1998 година. 2008 година вече е открит и завод в Германия. През 2010 година SWISSPACER навлиза на пазара в Северна Америка и Източна Азия. През 2011 година се открива трети завод и в Полша.

 

Какво представлява SWISSPACER?

Изработен е от инженерна пластмаса SAN гранули за изолация, стъклени влакна за здравина и многослоен обгръщащ филм за газова бариера от задната невидима от потребителя страна.

 

SWISSPACER дистанционерите не съдържат PVC (поливинил хлорид). Основната суровина в него е инженерната пластмаса SAN, което е съкращение от Styrol/Acrylnitril.

 

Композитният „Топъл край“ дистанционер се предлага в 17 цвята,

 

от които поддържаме постоянно на склад шест основни:

 

 

Важно уточение е, че за дълготрайността на качеството на стъклопакета е не по-малко важен избора на първичните и вторичните уплътнители, с които се запечатва стъклопакета, както и десиканта (адсорбента), с който се пълни дистанционера за отнемане на остатъчната влага след запечатване на стъклопакета.

 

За повече информация СИЛИКО ООД

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

14 − two =