“Топлият край” дистанционер SWISSPACER е неправилно наричан “PVC” дистанционер!

 

На всички са добре познати алуминиевите дистанционери и функцията им за направата на прозорци. Може би по-малко известни в началото, но със завидни темпове на утвърждаване, се нареждат т.н. “Топъл край” или “Топъл ръб/кант” цветни композитни дистанционери SWISSPACER, които са с много по-добри топлоизолационни характеристики.

 

През 2010 г. поставихме началото и започнахме да предлагаме на нашия пазар този тип дистанционери. Доказателство за успешния избор и правилна посока в развитието и подобряване на ефективността на стъклопакетите, беше появата на конкурентни алтернативи. Именно въвеждането на един такъв евтин турски аналог, изработен от ПВЦ, остави в представите на пазара, че всички пластмасови дистанционери са ПВЦ дистанционери.

 

“Warm edge spacer bar” – “Топъл край” композитен дистанционер НЕ е ПВЦ дистанционер.

 

Най-добрият дистанционер, с най-добрите топлоизолационни свойства е SWISSPACER ULTIMATE и за производителите на стъклопакети той е безпогрешен избор. Предимствата на “Топъл край” дистанционер SWISSPACER са важни за крайния потребител, който пряко може да усети разликата с комфорта, който получава, заставайки до прозореца през зимата, с липсата на усещането за духане от дограмата и повишаване на температурата вътре в помещението около рамката на дограмата, както и с липсата на конденз по стъклата откъм стаята.

 

История на SWISSPACER

Централата и производството на SWISSPACER се намира в Швейцария и е 100% собственост на Saint Gobain. Началото е поставено през 1998 година. 2008 година вече е открит и завод в Германия. През 2010 година SWISSPACER навлиза на пазара в Северна Америка и Източна Азия. През 2011 година се открива трети завод и в Полша.

 

Какво представлява SWISSPACER?

Изработен е от инженерна пластмаса SAN гранули за изолация, стъклени влакна за здравина и многослоен обгръщащ филм за газова бариера от задната невидима от потребителя страна.

 

SWISSPACER дистанционерите не съдържат PVC (поливинил хлорид). Основната суровина в него е инженерната пластмаса SAN, което е съкращение от Styrol/Acrylnitril.

 

Композитният “Топъл край” дистанционер се предлага в 17 цвята,

 

от които поддържаме постоянно на склад шест основни:

 

 

Важно уточение е, че за дълготрайността на качеството на стъклопакета е не по-малко важен избора на първичните и вторичните уплътнители, с които се запечатва стъклопакета, както и десиканта (адсорбента), с който се пълни дистанционера за отнемане на остатъчната влага след запечатване на стъклопакета.

 

За повече информация СИЛИКО ООД

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *