1 решение за изолация на покрива – Skytech Pro XL

Skytech Pro XL брошура

 

Представяме ви единственато по рода си топло и хидроизолационно, дишащо, негоримо сандвич покритие за покриви и за фасади, подходящо за полагане под всякакъв вида фасадни обшивки и външни облицовки.

Благодарение на своята патентована технология, Skytech PRO XL прави възможно монтирането на дишаща мембрана и изолационен материал едновременно, като гарантира, че сградата е защитена и продължава да „диша“ (позволявайки на водните пари да изчезнат).

Skytech PRO XL е с допълнително вградена лента с лепилен слой за улесняване на монтажа и избягване на удебеляване при припокриването.

 

Какво представлява Skytech Pro XL?

Skytech Pro XL е отлична изолация за всяка нова или подлежаща на ремонт и обновяване сграда. Тази изолационна мембрана създава и гарантира комфорт, както през зимата, така и през лятото, поради своите отлични рефлектиращи свойства.

Skytech Pro XL обгръща изцяло и плътно сградата, не позволява проникването на вода и вятър, отразява 95% от топлинните лъчения и не допуска образуването на термомост. В същото време оставя сградата да диша, благодарение на своята отлична паропропускливост.

Skytech PRO XL е идеален продукт за покриви и за фасади (под всякакъв вид фасадни обшивки и облицовки). Употребата му води до спестяване на енергия и намаляване на разходите през всички сезони.

 

Структура на мембраната Skytech Pro XL

 

Предимства на Skytech Pro XL

 

Дишаща мембрана
Сградата продължава да диша, като водните пари се отвеждат навън.

Sd стойност = 0.041 м
(колкото Sd-стойността е по-ниска, толкова материалът е по-паропропусклив).

Негорима мембрана
Притежава клас на горимост А2 – s1, d0.
Не разпростанява огъня и действа като бариера при пожар.

Тест за пожароустойчивост

https://youtu.be/r1IjxnafiTs

Пожароустойчивост на Skytech Pro XL

https://youtu.be/0XkraTfidNQ

Водонепромокаема мембрана
Клас на водоустойчивост W1.

Отлична топлоизолация
Висока стойност на съпротивлението на топлопреминаване R = 1.7 m2.K/W.

Слаба топлопроводност
λ = 0.029 W/m.K.

Подобрява шумоизолацията
Редуцира шума с 16 db.

Включва вградена самозалепваща лента по цялата дължина
Улеснява монтажа и не удвоява дебелината.

Обвива изцяло сградата (без прекъсване)
Включително на билото, около комините, капандурите и улуците. Размери 1.12 м х 18 м х 13 мм.

Здрава мембрана. Не се къса
Здрав горен слой, който не се усуква при пробиване. Якост на опън 650х650 N/50 mm.

Комбинира се с минерална вата, като намалява нейната дебелина с 60-70 мм

Може да се поставя директно върху основната изолация от минерална вата
Оптимално е да се оставя дистанция 2-3 см между тях.

Висока рефлективност
Отразява 95% от топлинните лъчения.

 

Монтаж на Skytech Pro XL (покриви)

 

Мембраната Skytech Pro XL може директно да се поставя върху изолацията. Изключително удобство при монтажа е вградената в мембраната самозалепваща лента, която спестява време и не удвоява дебелината на мястото на свързване. Мембраната се развива и полага успоредно на улука. Може да се използва с всички видове покривни покрития (керемиди, плочи и др.), както в новостроящи се сгради, така и за реновация на стари.

 

 

За да защитите пробивите от пирони в подпокривната мембрана при монтаж на контра летвите е необходимо използването и на сигурно и трайно запечатване. За тази цел е направена двустранно лепяща уплътнителна лента Gerband 603, на немския производетел Isocoll Gerlinger, които в продължение на 50 години са важен производител на лепила и бутилови уплътнители в Европа за всички отрасли на промишлеността, строителната индустрия и търговия.

 

 

Освен двукомпонентна лепилна система която притежава, лепенката Gerband 603 е с дълготрайна водоустойчивост, тъй като е двойно изолираща, съставена от разпенен РЕ и втори бутил-каучуков лепилен слой.  Тя компенсира ударите много добре и е високо износоустойчива.

 

 

Монтаж на Skytech Pro XL (фасади)

Особено важно за всяка сграда е да се избере изолационен продукт, който да е ефективен през зимата за защита от студа, но и не по-малко ефективен и през лятото, за защита от горещината. Skytech Pro XL е изключително подходящ за това продукт. През зимата той спира студения въздух от проникване навътре, благодарение на своята структура – силно отражателни горни слоеве, непромокаема мембрана, и сърцевина със слаба топлопроводимост и добри изолационни свойства. През лятото отразява 95% от топлинните лъчения, с което възпрепятства тяхното проникване навътре.

 

Именно това прави мембраната също толкова подходяща и за обличане на фасади. Skytech Pro XL подобрява защитата на стените на сградата и предпазва фасадата от влага, насекоми и проникване на прах.

Подходяща е за всякакъв вид фасадни облицовки и панели. Може да се монтира с изолация и без изолация.

 

За здраво прихващане и свързване при монтаж на изолационни мембрани Skytech Pro XL, както и при монтаж на вътрешна изолация с Nest,  предлагаме и допълнителна лента за свързване – REFLEXBOND XL.

Тя е със силна отражателна способност (95%) и с висока лепилна сила. Приложима е при много студено време (-10 0С). Лепенката е с висока гъвкавост, UV устойчивост (температурна устойчивост: от -40 0С до +85 0С)

Реализирани проекти

Реализиране на проект на жилищен комплекс в Турция- Mansion A/Project A Turkey, Oct. 2019

Реализиране на проект при направата на нискоенергийна къща в с. Войнеговци – Юни, 2020

 

Повече информация, ръководства, технически спецификации и цени за външната Skytech Pro XL, както и за мембраната за вътрешно приложение – Nest и много други подпокривни, фасадни и интериорни мембрани, покрития, лепенки и консумативи може да намерите тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *