„Силико“ ООД взе участие в благотворителната кампания по обновяването и подмяната на старата конструкция на планинския заслон „Кончето“ в Пирин

Всяко съоръжение изисква своята поддръжка, спрямо стандартите за безопасност и на съвременните изисквания за оцеляване в планински условия.

Съпричастни с каузата за постигането на надеждни планински заслони, които да работят в полза на всички нас, ние от „Силико“ ООД, както и десетки доброволци, решихме да дадем добър пример като се включим пряко в благотворителната кампания по обновяването и подмяната на старата конструкция на заслон „Кончето“.

 

Заслона преди ремонта

 

За реализирането на проекта ние дарихме изолационна сандвич мембрана на Nest, енергоспестяващи стъклопакети с дистанционери Swisspacer Ultimate – т.нар „Топъл край“, уплътнителни и самораздувни ленти на Iso Chemie, силиконови и хибридни лепила на Merz Benteli и Mometive.

Част от процеса по изграждането на новия заслон “Кончето”

 

Изолационната сандвич мембрана за вътрешно приложение – Nest, която беше положена в заслона е пожароустойчива, производство e на френската фирма Winco Technologies и сертифицирана съгласно два стандарта за постоянно качество на производството и суровини с ограничено въздействие върху околната среда.

Продуктът е топло и шумоизолационен. Материалът отразява топлината (97 % рефлективност) и я запазва максимално, заради ниската излъчваемост на слоевете, които са от чисто алуминиево фолио. Инсталирането на NEST ще даде термично съпротивление от 1.4.

 

Част от положените изолационни мембрани в заслона

 

 

За да се намалят максимално загубите на топлина и да се подобри комфорта в заслона, които топлинни загуби се отчитат най-много при прозорците и особено около рамката на прозореца, ние участвахме в производството и монтажа на енергоспестяващи стъклопакети с дистанционери „Swisspacer“ Ultimate или така наречените „Топъл край“ дистанционери, които ще подобрят енергийната ефективност на прозорците, които заедно с качествения уплътнител и десикант (адсорбент), ще спрат изтичането на изолационен газ навън от стъклопакета и ще предпазвят навлизането на водни пари вътре в стъклопакета. Всичко това, заедно с качествена изработка на стъклопакета е гаранция за дълготрайност.

 

 

Смятаме, че добрите примери наистина са около нас и в нас.

Надяваме се, че много хора ще последват нашия пример, защото тази инициатива показа, че заедно можем!

„Да защитим планинските заслони!“

С любов от Силико към планината

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *