Подобряване на топлоизолацията на прозореца и повишаване на комфорта в стаята, чрез използване на „топъл край” композитен дистанционер SWISSPACER Ultimate

Топлоизолацията на един прозорец се измерва с коефициента на топлопреминаване на целия прозорец (Uw). Колкото по-ниска е стойността на този коефициент, толкова по-добра е топлоизолацията.

(Uw) се определя по формула, включваща характеристиките на трите най-важни компонента на прозореца:
– (Uf) – коефициент на топлопреминаване на профила/рамката (W/m².K) – PVC/Алуминиевия профил;
– (Ug) – коефициент на топлопреминаване на стъклопакета (W/m².K) – стъклопакета;
– (Psi- стойност) – коефициент на линейно топлопреминаване по контактната повърхност между прозоречната рамка, стъклата и дистационерната рамка ( W/m.K) – дистанционера.

Тоест, освен стандартното питане към доставчика на дограмата: „Колко камери е PVC профила?“ – задължително трябва да се заинтересувате от характеристиките на стъклопакета – какви по качества стъкло, брой камери и вид дистанционер са вложени в него? За Ваша информация – 22% от преноса на топлина през прозореца минава през алуминиевата дистанционерна рамка, която се явява топлинен мост между двете стъкла.

За да се намали този негативен ефект – решението е едно – замяна на алуминиевия дистанционер с топлоизолационен – т.нар. „топъл край“ дистанционер.

Представяме Ви лидера сред този тип дистанционери –композитен дистанционер SWISSPACER Ultimate, производство на швейцарската фирма SWISSPACER.

Избирайки влагането му в стъклопакетите на Вашите прозорци, освен по-добрата естетика.

Вие ще получите още три много важни предимства:
– Силно намаляване на конденза по краищата на стъклопакета откъм стаята през зимата!
– Силно намаляване на неприятното усещане за течение, когато сте близо до прозореца, което се получава вследствие на голямата разлика на температурите в стаята и тази по стъклопакета! Тези значителни подобрения на комфорта в стаята се получават благодарение на повишаването на повърхностната температура на стъклопакета откъм стаята средно с 5-6 градуса!
– И накрая, всичко това рефлектира в пестенето на енергия за отопление/охлаждане и по-ниски сметки за собствениците на сградите.

Комфортът от „Топъл край“ дистанционер Swisspacer:
повишаване повърхностната  температурата на стъклопакета откъм стаята – намаляване на конденза, както и намаляване на вътрешното движение на въздуха в стаята.

Swisspacer – от какво е направен?

– SWISSPACER Advance: стъклени влакна, заякчена инженерна пластмаса (SAN) – 35% стъклени влакна с полимер модифицирано алуминиево фолио.
– SWISSPACER Ultimate: стъклени влакна, заякчена инженерна пластмаса (SAN) – 35% стъклени влакна с високо технологично трипластово полимерно фолио.

 

Най-добрата естетика

– Матова повърхност, без отблясъци, няма “пластмасов вид”;
– Минимална перфорация и дискретно маркиране чрез лазер;
– 17 цвята, чрез които може да се избере перфектното съчетание с цвета на рамката;
– Перфектни прави ъгли по краищата;
– Успоредност на дистанционерните рамки в троен стъклопакет.

SWISSPACER –пасивни къщи

– Повече от 60% от всички сертифицирани прозорци за „Пасивни къщи“ в Европа са направени със SWISSPACER ;
– Около 90% от всички сертифицирани за „Пасивни къщи“ стъклопакети за структурни фасади са направени със SWISSPACER ;
– Най-добрата Psi-стойност постигната със SWISSPACER е 0,020 W/mK.

 

Направа на големи стъклопакети със дистанционерите Swisspacer

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *