Инновационното решение на италианската компания Diasen: Как 24 станции на метрото в Париж бяха изградени с продукта Diathonite Acoustix⁺ и Limepaint

acoustix

В последните години градските среди стават все по-шумни, поради което потребността от по-добра акустика и звукова изолация на обществените пространства е нарастваща. Едно такова място, където милиони души преминават през деня, е метрото. В този контекст, 24 станции на метрото в Париж бяха реновирани с иновативен продукт на италианската компания Diasen – Diathonite Acoustix⁺.

Diathonite Acoustix⁺: Основни характеристики

  1. Звукова абсорбция на тавани и стени: Независимо от формата и площта на повърхността, Diathonite Acoustix⁺ ефективно абсорбира шума. Това прави станциите на метрото в Париж много по-тихи и приятни за пътниците.
  2. Подобрен акустичен комфорт: Благодарение на високата си способност за абсорбция на звуковите вълни, продуктът успява да погълне до 70% от тях. Това води до драматично намаляване на общият шум в станциите.
  3. Защита от огън: Diathonite Acoustix⁺ е класифициран като Euroclass A1, което го прави напълно устойчив на огън. Това осигурява максимална безопасност за пътниците в метрото.
  4. Лесен за прилагане: Един от най-големите предимства на продукта е, че той може да бъде приложен без нуждата от скеле. Това улеснява процеса на реновиране и го прави по-бърз и икономически ефективен.

Limepaint: Естествена защита

Заедно с Diathonite Acoustix⁺, Limepaint беше използван като покритие. Тази естествена варова боя предоставя допълнителна защита и естетика на стените и таваните на станциите.

Заключение

С иновативния продукт на Diasen, станциите на метрото в Париж се превръщат в пример за съчетание между модерна технология и устойчивост. Те осигуряват не само комфорт и безопасност за милионите пътници, които ги посещават ежедневно, но също така представляват модел за бъдещи инфраструктурни проекти по целия свят.

DIATHONITE ACOUSTIX + от Diasen: Перфектната Мазилка за звукоизолация

В съвременния свят, качеството на живота се определя и от комфорта на нашия дом. Представяме ви DIATHONITE ACOUSTIX + – иновативната мазилка, която предлага повече от просто декорация.

🔸 Технически Параметри на Върха:

  • Звукоизолация: NRC коефициент от 0,75 – абсорбира до 75% от звука, предпазвайки от нежелан шум и ехо.
  • Топлоизолация: λ = 0,075 W/mK – постигайки висока ефективност в термалната изолация и дифузност от 0,125 x 10⁻⁶ m²/s, гарантирайки ви комфорт през всяко време на годината.
  • Безопасност: Класифициран като негорим (клас А1), без генериране на пламъци или дим.

🔸 Надеждност и здравина: С механична сила от 4N/mm2, DIATHONITE ACOUSTIX + предлага здравина, която надвишава конвенционалните мазилки. Това гарантира дълготрайност и устойчивост на механични въздействия.

🔸 Защо да изберете DIATHONITE ACOUSTIX +?
Мазилката не само предлага функционални предимства, но и подобрява качеството на въздуха в дома благодарение на високата си дишаща способност, балансирайки влажността и предотвратявайки плесен и конденз.

🔸 Какво ще ви даде?
С DIATHONITE ACOUSTIX + ще постигнете не само изключителен естетически резултат, но и устойчивост, екологичност и уникални технически свойства, които ще усъвършенстват комфорта на вашия дом.

Вложете в качеството и комфорта на вашето пространство с DIATHONITE ACOUSTIX + от Diasen. Обадете ни се сега за повече информация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *