Ottoseal S50 – Кристално прозрачен силикон 310 мл (картуша)

33.60лв. С ДДС

 Осигурете добро сцепление чрез притискане и изглаждане на уплътнителя към фланговите фуги. Времето на втвърдяване зависи от дебелината на силиконовия слой, наред с другото, околната температура и атмосферната влажност. Не е подходящ за:

– фуги, по които се ходи или шофира

– Фуги, които са в пряк контакт с храна

– структурно остъкляване

– под вода

– В изработка на аквариуми

– цветни метали, устойчиви на корозия метали

Поради многобройните възможни влияния по време и след нанасяне, клиентът винаги трябва първо да извърши проби.

Моля, спазвайте препоръчителния срок на годност, отпечатан върху опаковката.

Препоръчваме да съхранявате нашите продукти в неотворени оригинални опаковки на сухо (<60% RH) при температури от +15 ° C до +25 ° C. Ако продуктите се съхраняват и / или транспортират при по-високи температури / влажност на въздуха за по-дълги периоди (няколко седмици), може да възникне намаляване на трайността или промяна на характеристиките на материала.

Тегло 0.4 kg

Описание

Еднокомпонентен ацетатен силиконов уплътнител За вътрешно и външно приложение 

Характеристики: Отлична издръжливост на външни влияния; на стареене и на УВ лъчи

За дълготрайни външни и вътрешни приложения

  • Втвърдява се в кристално прозрачен силикон

За ненатрапчиви приложения

 Полета на проложение : ▪ Приложения върху стъкло, пластмаси, алуминий, например: за стъклени орнаменти; залепването на решетки

  • Стъклена конструкция, например  витрини и други.
  • Малка площ на залепване.

Стандарти и тестове: ▪ Подходящ за приложения съгласно IVD лист с инструкции №. 30 + 31 + 35 (IVD = уплътнители на германската индустриална асоциация)

  • Френски клас на емисии на VOC A +
  • Класификация според системите за сертифициране на сгради, вижте информационния лист за устойчивост

Важна информация: Преди да се приложи този продукт, потребителят трябва да се увери, че материалите в зоната на контакт (твърди, течни и газообразни) са съвместими с него, а също и помежду си и не се повреждат или променят (напр. Обезцветяват) помежду си. Що се отнася до материалите, които ще бъдат използвани на по-късен етап в околността на продукта, потребителят трябва предварително да изясни, че съдържащите се вещества или изпарения не водят до увреждане или промяна (напр. Обезцветяване) на продукта. В случай на съмнение потребителят трябва да се консултира със съответния производител на материала.

Чувствителен към изглаждащи агенти. Може лесно да побелее. По възможност не изглаждайте повторно или използвайте само силно разреден сапунен разтвор.

По време на втвърдяването се отделят малки количества оцетна киселина. Осигурете добра вентилация по време на нанасяне и втвърдяване.

Необходимото време за вулканизация се удължава с увеличаване на дебелината на силиконовия слой. Еднокомпонентните силикони не трябва да се използват за свързване на цялата повърхност, освен ако не са изпълнени специални конструктивни предпоставки. Ако трябва да се използва силикон за слоеве с дебелина над 15 mm, моля, свържете се предварително с нашия технически отдел.

Избягвайте контакт с материали, които съдържат битум и които отделят разтворители, напр. ж. бутил, EPDM, неопрен, изолационни и битумни бои.

Не е подходящ за ламинирано защитно стъкло

Прозрачността варира в зависимост от дебелината на слоя.

Опакова

 

Опаковка:

310 ml картуша

Кристално прозрачен.                                            S50-04-C30

 

Безопасност: Моля погледнете листа за безопасност.

След като втвърди няма никакъв мирис .

 

Изхвърляне: За изхвърлянето, вижте в наръчника за безопасност .

 

Информация за гаранцията:

Цялата информация в тази публикация се основава на настоящите ни технически познания и опит. Тъй като обаче условията и методите за употреба и приложение на нашите продукти са извън нашия контрол, предлагаме да тествате продукта преди крайната употреба. Информацията, дадена в този технически лист и обясненията на OTTO-CHEMIE във връзка с този технически лист (например описание на услугата, препратка към разпоредбите на DIN и т.н.), не трябва да се разглежда като гаранция. Гаранциите изискват отделна писмена декларация на OTTO-CHEMIE, за да се докаже тяхната валидност. Характеристиките, посочени в този информационен лист, определят характеристиките на статията широко и окончателно. Предложенията за употреба не трябва да се приемат като потвърждение на целесъобразността за препоръчаната употреба. Запазваме си правото да променим продукта, като го коригираме в съответствие с техническия прогрес и новите разработки. Ние сме на ваше разположение както за запитвания, така и за специфични проблеми с кандидатстването. Ако за прилагането на нашите продукти е необходимо държавно одобрение или разрешение, потребителят носи отговорност за получаването на такива. Нашите препоръки не освобождават потребителя от задължението да вземе предвид възможността за нарушаване на правата на трети страни и – ако е необходимо – да го разреши. За останалото се прилагат нашите общи условия, по-специално по отношение на възможна отговорност за дефекти. Можете да намерите нашите общи условия на нашата начална страница: http://www.otto-chemie.de/en/terms-and-conditions

Технически свойства

Технически свойства:

Създаване на коричка 23 °C/50 % RH [минути] ~15
Втвърдяване за 24 часа 23 °C/50 % RH [mm] ~ 2
Вискозитет при                  23°C Паста,стабилно състояние 
Плътност при 23 ° C съгласно ISO 1183-1 [g/cm³] ~ 1,0
Твърдост по Шор съгласно ISO 868 ~ 21
Модул на разширяване на напрежението при 100% според ISO 37, S3A [N/mm²] ~ 0,4
Разширение на опън според ISO 37, S3A [%] ~ 600
Якост на опън според ISO 37, S3A [N/mm²] ~ 1,5
Температурна устойчивост от / до [°C] – 40 / + 150
Срок на годност при 23 ° C / 50% относителна влажност за Картуша / фолио торба [месеци] 12

Тези данни не са подходящи за издаване на спецификации. Моля, свържете се с OTTO-CHEMIE, преди да издадете спецификации.

 

Преобработка:

Прилепващите повърхности трябва да бъдат чисти, без мазнини, сухи и устойчиви.

Всички залепващи повърхности трябва да бъдат чисти и всякакви замърсители като освобождаващи агенти, консерванти, мазнини, масла, прах, вода, стари лепила или уплътнители и други вещества, които биха могли да повлияят на адхезията, трябва да бъдат отстранени. Почистване на непорести основи: Нанесете OTTO Cleaner T (време на проветряване около 1 минута) с помощта на чиста памучна кърпа без власинки. Почистване на порести основи: Почистете повърхностите с четка от стоманена тел e. ж. или шлифовъчен диск за отстраняване на свободни частици.

Таблица за грундове: Изискванията към еластичните уплътнения и залепвания зависят от съответните външни влияния. Екстремните температурни амплитуди, силите на опън или срязване, многократният контакт с вода и т.н. имат високи изисквания за свързване. В такива случаи е препоръчително да нанесете грунд съгласно препоръките на нашия технически отдел (напр. + / OTTO Primer 1216), за да постигнете еластично залепване.

 

Алуминий +
Алуминиев анодизиран + / 1101
Алуминиево прахово покритие 1101 / T
Алуминиево прахово покритие (съдържа тефлон) T
Бетон 1105
Неръждаема стомана 1101
ФИбрен Цимент 1105
Стъкло +
Керамични, остъклени +
Керамични, неостъклени +
Полиестър +
PVC непластифициран 1227
+ = Добро залепване без грунд

– = не се препоръчва

T = Пробвайте преди употреба

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ottoseal S50 – Кристално прозрачен силикон 310 мл (картуша)“