OTTO SilOut – Средството за отстраняване на силикон

55.20 лв. С ДДС

Вече има средство как да отстраните стария силикон и да нанесете новия! Разгледайте Otto SilOut

Категория: Етикет:

Тиксотропна паста

За вътрешно и външно приложение

 

 

Характеристики:                  ▪ За отстраняване на втвърдени силиконови уплътнители и лепила

▪ Премахва силикон от дърво, зидария, мазилка, бетон, стъкло, порцелан, метал и пластмаса

▪ Съвместим с голямо разнообразие от субстрати в строителното инженерство и прозоречната конструкция, както и за санитарни помещения

▪ Нанасянето води до повърхности без силикон

 

Пеле на приложение:          ▪ Отстранява остатъците от силикон от фуги и замърсени повърхности

 

Важна информация:            В случай на порести основи (напр. бетон, мазилка, естествен камък, дърво…) може да има батохромно изместване, съответно повърхностите могат да потъмнеят след нанасяне. Полираните повърхности от естествен камък стават матови и се нуждаят от повторно полиране. За употреба върху картини и върху други субстрати, които не са споменати, са необходими предварителни тестове. При някои пластмаси (напр. полиамид) третираната повърхност може да стане матова и грапава. Цветни метали (мед, месинг и др.), както и поцинковани и хромирани метали могат да бъдат засегнати върху третираната повърхност. Не е подходящо найлоновото влакно (монтирани килими, текстил) Цялата информация относно съвместимостта на субстрата се основава на опит. Поради множеството възможни субстрати препоръчваме предварителни тестове преди всяко приложение!

 

Как се използва:                  Нанесете OTTO SilOut върху повърхността, която ще се третира. Покритието трябва да е около 2-3 пъти по-дебело от силиконовия уплътнител, който трябва да се отстрани (поне 5 mm).

Време за нанасяне:

0,5 мм: прибл. 5 часа

2-3 mm: прибл. 24 часа

Времето за реакция зависи основно от следните фактори:

– Дебелината на слоя на силициевия материал, който трябва да бъде отстранен

– Видът на системата за влага, съставът и свойствата на силиконовия уплътнител

  1. Професионална връзка с опорна пръчка от пяна
  2. Нанасяйте OTTO SilOut само там, където средството за премахване на силикон наистина е необходимо и където може да се премахне напълно. Чрез използването на преди това нанесения пръчка от пяна със затворени клетки OTTOCORD PE-B2, можете да предотвратите попадането на OTTO SilOut в дъното на фугата.
  3. Остатъците от препарат за отстраняване на силиций могат да разядат и омекотят новонанесения уплътнител в случай на неправилно нанасяне или

4. при недостатъчно последващо почистване

Как се поставя силиконов уплътнител

OTTO SilOut не се втвърдява и запазва своите меки, пастообразни характеристики по време на употреба (тиксотропен).

Солватираното силиконово съединение и остатъците от OTTO SilOut трябва да бъдат отстранени напълно с помощта на инструмент, подходящ за основата (напр. шпатула) и след това с парцал, навлажнен с вода, преди повторно фугиране. Влажната кърпа трябва редовно да се обръща и сменя, ако е необходимо, за да може да отстранява остатъците, а не само да ги разпределя. След изсушаване повърхностите на ръбовете и залепващите ръбове трябва да бъдат почистени с помощта на OTTO Cleaner T преди повторно фугиране.

 

Предпазни указания:           вижте листа за безопасност .

 

 

Гаранция:        Цялата информация в тази публикация се основава на нашите текущи технически познания и опит. Въпреки това, тъй като условията и методите на употреба и приложение на нашите продукти са извън нашия контрол, ние ви предлагаме да тествате продукта преди окончателната употреба. Информацията, дадена в този лист с технически данни и обясненията на OTTO-CHEMIE във връзка с този лист с технически данни (напр. описание на услугата, справка с разпоредбите на DIN и т.н.), не трябва да се разглеждат като гаранция. Гаранциите изискват отделна писмена декларация на OTTO-CHEMIE за доказване на тяхната валидност. Характеристиките, посочени в този информационен лист, определят характеристиките на артикула широко и окончателно. Предложенията за употреба не трябва да се приемат като потвърждение на уместността за препоръчителната употреба. Ние си запазваме правото да променяме продукта, като го адаптираме към техническия прогрес и новите разработки. Ние сме на ваше разположение както за запитвания, така и за конкретни проблеми при приложението. Ако е необходимо правителствено одобрение или разрешение за прилагането на нашите продукти, потребителят е отговорен за получаването на такова. Нашите препоръки не освобождават потребителя от задължението да вземе предвид възможността за нарушаване на правата на трети лица и, ако е необходимо, да го разреши. За останалото важат нашите общи условия, по-специално по отношение на евентуална отговорност за дефекти.

Тегло 0.44 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “OTTO SilOut – Средството за отстраняване на силикон”