Защо трябва да се отдалечим от EPS и XPS, като топлоизолационни материали

Екологично Строителство/ Eco Build

В стремежа към ефективна топлоизолация, много сгради разчитат на стандартни материали като EPS (експандиран полистирен) и XPS (екструдиран полистирен). Въпреки че тези материали са широко използвани поради тяхната ниска цена и лесност на инсталиране, съществуват значителни недостатъци, които могат да се отразят на ефективността и устойчивостта на сградите. Нека разгледаме защо продуктите на Diasen и Bestwood Schneider предлагат по-добри решения

Чести проблеми с използването на конвенционални топлоизолационни материали като EPS & XPS

  1. Влага и Кондензация: EPS и XPS често водят до проблеми с влагата. Те не позволяват на стените да “дишат”, което може да доведе до кондензация и натрупване на влага.
  2. Ограничена Дълготрайност: Въпреки че EPS и XPS предлагат известна топлоизолация, с времето могат да деградират и да загубят своите изолационни свойства.
  3. Екологични Проблеми: И EPS, и XPS са не-биоразградими и могат да имат отрицателен екологичен отпечатък.
  4. Пожарна Опасност: И двете материали могат да бъдат огнеопасни и да изискват допълнителни мерки за огнезащита

Снимката показва как водата кондензира между стената и изолацията, когато материала не успява да диша достатъчно.

Решенията, които предлагаме от Силико, с помощта на продуктите на DIASEN и на BESTWOOD Schneider

  1. Дишащи Стени и Повишен Топлинен Капацитет: Продуктите на Diasen и Bestwood Schneider позволяват на стените да “дишат”, което регулира влажността и намалява риска от мухъл. Те също така имат висок топлинен капацитет, което означава, че температурата в помещенията се променя по-бавно, осигурявайки по-добра топлоизолация през целия ден.
  2. Устойчивост и Екологичност: Използването на естествени материали и устойчиви методи на производство намалява въздействието върху околната среда, докато осигурява издръжливост и дълготрайност на продуктите.
  3. Подобрение на Качеството на Вътрешния Въздух: Природните материали на тези продукти поддържат по-здравословна вътрешна среда, без емисии на вредни химикали.
  4. Енергийна Ефективност: По-добрите топлоизолационни свойства на тези продукти означават по-малко разходи за отопление и охлаждане, което води до по-ниски енергийни сметки.

В избора на материали за топлоизолация е важно да се вземат предвид не само началните разходи и леснотата на инсталиране, но и дългосрочните последици за сградата, здравето на обитателите и околната среда. Продуктите на Diasen и Bestwood Schneider предлагат напредничави, екологични и дълготрайни решения, които отговарят на съвременните изисквания за устойчиво строителство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *