Глинени плочи Lemix, нова/природосъобразна алтернатива на гипскартон

глинени плочи Лемикс

Силико ООД е представител на марката глинени панели lemix® в България от 2022 г. глинените панели поддържат здравето на хората и околната среда благодарение на тяхната природа и характеристики, подобрявайки вътрешния климат и осигурявайки енергийна ефективност на сградите. Освен това те могат да бъдат интегрирани в няколко вида сгради по практичен начин.

 

Съдържание и ползи от продукта 

Lemix® clay building boards | HART Keramik Глинените панели lemix® са изработени от естествени, местно-добити суровини. Те са устойчиви, тъй като могат да се компостират и 100% рециклират. С прецизността и качеството на първия промишлено произведен глинен панел (често наричан също „глинена строителна плоча“) lemix® е модерен глинен панел за вътрешно строителство и може да се използва по същия начин като конвенционалния гипсокартон. Тези панели са способни да съхраняват топлина през зимата, предпазват от топлина през лятото. Именно за това те поддържат енергийната ефективност на сградата.

 

Къде и как се използват

Lemix | Eco friendly clay decoration plate - kaminai.com

Lemix® глинените панели са идеални решения за сухо строителство, за вътрешно строителство в дървени и зидани къщи и за реновиране (също и на изброени фахверкови къщи, например), те осигуряват по-краткo време за монтаж, като намаляват необходимостта от сложни изравняващи слоеве или деликатно залепващи точки. Панелите могат да се използват лесно за бани и кухни с условието да се държат зад керамично или мраморно покритие или да се пръскат. Съдържанието на влага в глината е много ниско около 0,4 до 6%. Това засяга и прилежащите материали. Ако другите органични материали като дърво са покрити с глина/земя, те се пречистват от влага и остават сухи. Няма риск от образуване на мухъл или заразяване.

 

Обработка на плочите 

lemix clay board

Глинените панели lemix® (по-рано наричани между другото „глинени строителни плочи“) могат лесно да се режат и оформят по размер.
С помощта на прободен трион или преносим циркуляр или също с помощта на ъглошлайф и смукателен клапан. Глинените панели винаги са подредени в модел на свързване с изместване.
Дори и при ел. / ОВК инсталациите няма големи разлики, могат да се поставят зад глинените панели както обикновено. За дупки, каквито се изискват за гнезда за кухини, използвайте бор-корона. За закрепване на леки предмети се препоръчва използването на дюбели за кухини. За по-тежки предмети, като кухненски шкафове, са необходими подструктури както обикновено се случва в сухото строителство.

Технически данни

Размери на плочите 

Стандартната мярка за глинен панел lemix® е 62 см x 125 см, има две опции за дебелина: 22 мм и 16 мм. площта на едно панелно покритие е: 0,781 m2 / панел.

Панел с дебелина 16 мм тежи 18 кг, панел с дебелина 22 мм тежи 25 кг. тегло / m2 за панел с дебелина 16 mm е 23 kg, за панел с дебелина 22 mm е: 32 kg.

Продаваме ги на бройка, както и на пале. Пале с плочи 16 мм съдържа 60 плочи, а с дебелина 22 мм – 40.

Акустична изолация 

Тестът, направен съгласно стандарта на Европейския съюз (DIN EN ISO 10140-2), показа, че когато 11 cm стена е изградена с дървена рамка и 22 mm глинени панели се използват от двете страни на стената с 6 cm вътрешно цяло е изолирано, звукоизолацията на Глинените панели LEMIX® имат стойност от 51 dB. Гипсокартонът има по-ниски стойности според подобни тестове. Тухлени стени с дебелина 11,5 cm (с плътност: 1,0 kg / dm3) имат 45 dB стойност на шумоизолация.

 

Natureplus сертификат

Lemix е първият глинен панел, сертифициран съгласно ® на natureplus и отговаря на всички технически изисквания на lehm e.v. ® асоциация чадър. Lemix, разбира се, отговаря и на наскоро публикувания DIN 18948 за глинени плоскости. идеалният естествен строителен материал за екологично сухо строителство.

 

Клас на негоримост

А1 най-висок клас на негоримост.

 

Transport aid - Claytec

Clay Panels | KOSP Construction Resources Pty Ltd | Australia

 

 

2 thoughts on “Глинени плочи Lemix, нова/природосъобразна алтернатива на гипскартон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *