Justa TT – подпорна котва в 4 размера

3.78 лв.4.32 лв. С ДДС

Търсите елегантен и ефективен начин как да замените използването на тези остарели начини за монтаж на дограма? Използвайте подпорна котва  Justa TT или Justa BA. Перфектно се излозват в комбинация със самораздувните ленти и възглавничките Winbag 

JUSTA TT e подпорна котва, която може да се използват за монтаж на дървени, пластмасови и алуминиеви прозоречни рамки, като подпорни елементи и странични фиксатори. JUSTA TT се използва заедно с уплътнителна самораздувна лента. Елементите са закрепени здраво към рамката и позволяват последващо допълнително регулиране.

Броят и разстоянието на котвите зависи от големината на прозореца и се разпределя средно с допустим товар 85 кг на брой.

Размери на подпорна котва

JUSTA® TT се предлага със следните дължини на винта: 35 mm, 50  mm,  70  mm,  90  mm . Използва се в комбинация с ключа за монтиране на котви

Размери на конзолата:

2,5 mm дебелина, 25 mm широчина, 140 mm дължина

 

Натиснете линка това ще ви отведе в Ютуб, където ще видите практически как се използва този продукт. Допълнително във видеото ще видите и приложението на Iso Bloco ONE – най-добрата лента която покрива 3те нива на уплътнение .

 

Още интеренса информация за използването на подпорни котви, както и на цялостната система, нашите партньори от Dogrami.bg са публикували статия в която се разкава много подробно:

Когато изолацията на фасадата е твърде дебела и след монтажа на прозорците достъпът на светлина би бил ограничен, когато искаме да избегнем образуването на мухъл около рамката и когато искаме да повишим топлоизолацията около прозорецаСилико ООД предлага решение със Система за изнесен монтаж на прозорципрофили Winframer Type 3 (в съответствие с изискванията на EnEV и RAL принципите за монтаж) както и подпорна котва Justa TT.

Изнесените профили Winframer Type 3 са изработени от високо компресиран Thermapor с плътност 150 kg/m³. Стойността на коефициента на топлопроводност е λ=0,040 W/m.K. Профилите създават цялостен термичен комфорт и спомагат за намаляването на топлинните загуби по периферията на светлия отвор, където минава рамката на прозорците.

Winframer Type 3 притежават висока товароносимост. Тежестта на рамката на прозореца се поема от Winframer 3 и се пренася към носещата стена. Самият профил се скрива с изолацията, тъй като се монтира на нейното ниво. Залепват се с Iso-Top Flex-Adhesive WF и допълнително се укрепва с винтове за директен монтаж и Г-образни планки.

Г-образни метални планки

Г-образните метални планки се използват за допълнително подсилване и стабилизация. Те се поставят във фабрично предвидените жлебове в профилите Iso-Top Winframer Type 3 и се монтират към зида едновременно с профила. Осигуряват допълнителна здравина на закрепване.

Iso-Top Flex-Adhesive WF

Iso-Top Flex-Adhesive WF е висококачествено, неутрално, еднокомпонентно хибридно лепило, специално разработено за монтиране на профилите за изнесен монтаж Winframer.

Подходящо е за множество повърхности – газобетон, тухла, бетон, полистирол и дърво. Препоръчва се да се изчаква 24 часа до последващ монтаж на рамките.
Цвят: бял. Опаковка: 600 мл.

Iso-Top Winframer топлоизолационен профил

Профилът се използва за топлоизолация на пространството под прозоречната дъска.

Подпорни котви Justa TT

Удобно нивелиране и сигурно монтиране

– Използват се вместо носещите стандартно използвани дървени трупчета за разпределяне на натоварването от долната страна;
– Също вместо стандартно използвани дървени трупчета за предварително странично фиксиране и изравняване;
– Перфектни за използване заедно с уплътнителните компресирани ленти на Iso Chemie – Германия.

Котви Justa BA

Удобно нивелиране и сигурно монтиране.

– Използват се за укрепване и разпределяне на натоварването;
– Подходящи за монтаж в зида;
– Подходящи за изнесен монтаж;
– Перфектни за използване заедно с уплътнителни компресирани ленти на Iso Chemie – Германия.

Iso-Bloco One
(Iso Chemie – Германия)

Iso Bloco One е мултифункционална компресирана самораздувна уплътнителна лента с дълготрайна атмосфероустойчивост, за трите нива на уплътнение (вътрешно, средно и външно).

Iso Bloco One е 100% въздухо непроницаема и устойчива срещу водни пари отвътре, осигурява топло и шумоизолация в средата и водонепроницаемост (повече от 1000 Pa устойчивост на биещ дъжд) отвън.

С използването само на Iso Bloco One, се спестява употребата на 3 различни продукта и се постига енергийно ефективен монтаж на прозореца. По принцип – Iso Bloco One позволява ефективно отвеждане на парата навън и бързо изсъхване на уплътнението на фугата, вследствие на появила се влага от стената. В същото време осигурява отлична външна хидроизолация на фугата.

Лентата има лепилен слой, който прилепва към рамката, която трябва да е предварително почистена с чистител SSG Unicleaner. Лентата се полага в компресирано състояние, като за равномерното и здраво залепване трябва да се притиска със силиконов валяк. След нанасяне тя постепенно раздува и уплътнява фугата.

Особено подходяща за “Пасивни къщи“.

Хидроизолиращи ленти за долната част на прозоречния отвор

Iso-Connect FD Outside

Iso Connect Outside FD е специална еластична лента за осигуряване на защитена от водата фуга. Притежава висока якост и може да се използва при движещи се фуги. Водоустойчива е и паропропусклива. Има лепилен слой от двете страни за улесняване на монтажа. След полагане може да бъде измазана или боядисана.

Gerband 612

Бутил лепенка с нетъкан текстил с възможност за измазване и боядисване

Gerband 612 е гъвкава водоустойчива бутил-каучукова лепенка с нетъкан текстил. Лепенката има голяма сила на залепване и се използва в строителството за изолиране, уплътняване и запеча­тване на отвори и фуги. Може да се лепи върху тухли, метал, бетон и др. Самата лепенка може да бъде покрита с мазилка или боя, заради слоя нетъкан текстил.

Iso-Connect Outside EPDM

Дълготрайна атмосфероустойчива EPDM мембрана за външна изолация с лепилен слой

Мембраната е подходяща за изолация на врати и прозорци във фасадната конструкция.

Притежава изключителна гъвкавост и механична якост.

Особено подходяща за хидроизолация под подпрозоречната рамка.

За повече информация се обърнете към Силико ООД.

Тегло 0.3 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Justa TT – подпорна котва в 4 размера”