Jutaizol – изолация от юта, лен и коноп

30.96 лв.46.80 лв. С ДДС

“Jutaizol” е топлоизолационен материал, който е направен от натурални суровини – Ютени, лен и коноп. Топлоизолацонен материал направен без химикали.

Описание на продукта

“Jutaizol” е продукт на Juta-Roofing, който е компания, специализирана в производството на материали за кровни конструкции.

“Jutaizol” е топлоизолационен материал, който е направен от натурални суровини – лен и коноп. Този продукт е наличен в различни дебелини и се предлага в ролки.

Според производителя, “Jutaizol” е с висока топлоизолационна способност и екологично чист. Той е устойчив на влага и предлага добра звукоизолация. Продуктът е също така огнеустойчив и устойчив на механични повреди.

“Jutaizol” е подходящ за употреба в различни климатични условия и може да бъде инсталиран както на покриви, така и на стени. Той се използва обикновено за топлоизолация на къщи, сгради и други съоръжения.

Освен това, “Jutaizol” е продукт с ниско въглеродно съдържание и е екологично устойчива алтернатива на изкуствените материали за топлоизолация. Това го прави особено подходящ за хора, които търсят екологично чисти решения за своите нужди за топлоизолация.

От какво е направен продукта Jutazol

“Jutaizol” е топлоизолационен продукт, който е направен от натурални суровини – преждевременно обезкоренен лен и коноп.

Ленът и конопът са растения, които се отглеждат за производство на текстилни и други материали. В този случай, влакната на лен и коноп се използват за производството на топлоизолационни материали.

Тези материали са екологично чисти, защото растенията се отглеждат без използване на тежки химикали и пестициди. Освен това, топлоизолационният продукт “Jutaizol” е безопасен за здравето и не съдържа вредни химикали, които могат да бъдат емитирани във въздуха или да предизвикат алергии.

Натуралните влакна от лен и коноп също така предлагат добра топлоизолационна способност, която е подходяща за употреба в различни климатични условия.

 

Защо е подходящ за изолация?

“Jutaizol” е подходящ за изолация поради няколко причини:

  1. Екологично чист: Този продукт е направен от натурални суровини, които са екологично чисти и не съдържат вредни химикали. Това го прави безопасен за здравето и приятен за околната среда.
  2. Висока топлоизолационна способност: “Jutaizol” предлага висока топлоизолационна способност, която може да помогне да се запази топлината във вътрешността на сградата през студените месеци и да се задържи хладът през летните месеци. Това може да доведе до значително намаляване на разходите за отопление и охлаждане на сградата.
  3. Устойчив на влага: “Jutaizol” е устойчив на влага, което означава, че не позволява на влагата да проникне в материала и да увреди изолационните свойства на продукта.
  4. Добра звукоизолация: Поради своята плътност и структура, “Jutaizol” предлага добра звукоизолация, която може да помогне да се намали шумът от външния свят и да се подобри комфортът в сградата.
  5. Устойчив на огън и механични повреди: “Jutaizol” е устойчив на огън и механични повреди, което го прави безопасен и надежден продукт за топлоизолация на сгради.

 

Как се монтира?

 

“Jutaizol” може да се монтира на покриви и стени, като се следват някои основни стъпки. Ето някои препоръки за монтаж:

  1. Подготовка на повърхността: Преди да започнете да монтирате “Jutaizol“, е важно да се уверите, че повърхността, на която ще го поставите, е чиста и суха. Това може да включва почистване на покрива или стената от прах, мръсотия и други замърсявания.
  2. Изрязване на “Jutaizol“: “Jutaizol” се предлага в ролки, които могат да бъдат изрязвани на нужната големина с помощта на остър нож или ножица за метал.
  3. Поставяне на продукта: След като сте изрязали “Jutaizol” на нужната големина, можете да го поставите върху покрива или стената. Можете да го фиксирате с помощта на специални закрепващи елементи, като например самонарязващи се винтове или кламери за кровни конструкции.
  4. Залепване на съединенията: Ако монтирате “Jutaizol” на покрив, е важно да залепите съединенията между двата капака на материала с помощта на специален лепилен материал за кровни конструкции. Това ще помогне да се предотврати проникването на вода в материала.
  5. Обработка на краищата: Ако монтирате “Jutaizol” на стени, е важно да обработите краищата на материала с помощта на специална лепенка или плосък край на материала. Това ще помогне да се предотврати проникването на вода и въздух в материала.

Важно е да отбележим, че монтажът на “Jutaizol” може да се различава в зависимост от конкретната ситуация и типа на сградата, за която се използва. Преди да започнете монтажа, е важно да се консултирате с дистрибутора.

 

Ако искате да комбинирате и с дървена изолация, моля разгледайте и продуктите на Bestwood Schneider, които предлагаме.

 

Документи за сваляне DOP, технически данни и опаковка.

baleni-verpackung-emballage-packaging_naturizol_jutaizol

leaflet-naturizol-en

dop_jutaizol_en_2022

Размери на плочата

120 х 60 х 100/150/200

Дебелина

100 мм (цена на плоча), 140 мм (цена на плоча), 160 мм (цена на плоча).

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Jutaizol – изолация от юта, лен и коноп”