Абонирайте се за нашия бюлетин и получете 10% отстъпка!

ISO-TOP WINFRAMER „TYPE 3” Е НАГРАДЕН СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА BUDMA

Iso top winframer type 3

ISO-TOP WINFRAMER „TYPE 3” Е НАГРАДЕН СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА BUDMA

 

ISO-TOP WINFRAMER „TYPE 3”, иновативната система за изнесен монтаж, бе отличена с желания златен медал в конкурс за продукти на полския търговски панаир BUDMA. Продуктът и неговите предимства бяха представени заедно с други иновации на церемонията по награждаването и на изложбения щанд на ISO-Chemie.

Експертна група присъжда златен медал

"Type 3" rewards

 

Златният медал се присъжда от група от известни експерти и представители на различни икономически сектори на продукти, които се открояват на международния пазар по отношение на тяхното качество, технология или потребителска стойност. Около 500 продукта бяха оценени според широк набор от критерии, включително иновационния потенциал на продуктите и тяхната модерност в сравнение с подходите, възприети от подобни продукти. Те също така изследваха фактори като рентабилност, естетика и функционалност, заедно с въздействието върху околната среда от производството и изхвърлянето.

 

 

 

 

Инсталационни системи за изнесен монтаж като енергийно ефективното решение на бъдещето

 

Топлоизолационните композитни системи (TICS), които се закрепват към външната страна на носещите стени, все повече се използват в ново строителство и ремонти поради постоянно нарастващите разходи за енергия. Това ново местоположение позволява повече светлина в стаите и енергийният баланс на сградата се подобрява от получената налична слънчева печалба. ISO‑Chemie разработи гъвкава система за изнесен монтаж, която е пригодена за широк спектър от строителни ситуации.

СИСТЕМА ЗА ИЗНЕСЕН МОНТАЖ ISO-TOP WINFRAMER „ТИП 3”

 

Сертифицираният за пасивна къща и тестван RC 2 и RC 3 СИСТЕМАТА ЗА ИЗНЕСЕН МОНТАЖ ISO-TOP WINFRAMER „TYPE 3” се открои с комбинираната си висока товароносимост и пренос на натоварване и по този начин си осигури първо място сред претендентите за златенмедал . „ТYPE 3” се състои от носещи топлоизолационни системни профили от висококомпресиран THERMAPOR. Отличната топлопроводимост на формованите части гарантира перфектна интеграция в EWIS и оптимални Ψ-стойности (Psi). Така се оптимизират топлинните мостове и се постига висока степен на изолация в зоната на кухината. Това предотвратява риска от образуване на мухъл в зоната на свързване около отвора на прозореца. „ ТYPE 3 “ осигурява висока товароносимост и пренасяне на товара в едно. Високата плътност от 150 kg/m3 не само осигурява много добра товароносимост за носене на тежести на прозорците, но също така е достатъчно здрава, за да пренесе безопасно всички други товари върху зидарията.

 

ISO-TOP СИСТЕМНИ ПРОФИЛИ WINFRAMER

За инсталиране на прозоречни системи пред носещата стена и за перфектна интеграция в топлоизолационната композитна система или в двустенни конструкции, ISO-Chemie добави ISO-TOP WINFRAMER SYSTEM PROFILES в различни размери към гамата. Много високата плътност на материала (150 kg/m³) и отличните свойства по отношение на поносим товар и топлоизолация правят системните профили перфектни за монтиране пред стена както в едно-, така и в многоетажни сгради и в търговско строителство. За да отговорят на повишените изисквания за носеща способност, профилите могат да бъдат допълнително подсилени с алуминиеви конзоли. И за да гарантира връзката между системните профили и топлоизолационната композитна система, ISO-Chemie добави подходящи изолационни пръти към гамата.

ISO-TOP СТРОИТЕЛНИ ЛИСТА WF3

Конструкционните листове от ТЕРМАПОР с висока плътност предлагат възможност за индивидуално, конструктивно приспособяване за монтаж и уплътняване на детайли на СИСТЕМАТА ЗА ИЗОЛАЦИЯ НА ВЪНШНИ СТЕНИ ISO-TOP WINFRAMER. Те могат да бъдат нарязани по размер и геометрия, според индивидуалните изисквания, на строителната площадка.

Допълнителни иновативни продуктови решения за енергийно ефективно уплътняване на прозорци

На BUDMA ISO-Chemie представи и многофункционалната лента ISO-BLOCO HYBRATEC, която беше отличена със златен медал през 2022 г. Тази иновативна хибридна технология съчетава отличната непропускливост за въздух и дъжд на свързващите фолиа за прозорци с надеждната гъвкавост, значителна сила на разширяване и значителен дългосрочен капацитет за абсорбиране на движенията на предварително компресирана PUR гъвкава пяна.

Новите фолиа за свързване на прозорци ISO-CONNECT INSIDE и OUTSIDE CL бяха друг акцент. Тези изключително еластични, но силно устойчиви на разкъсване фолиа за свързване на прозорци са в състояние трайно да компенсират дори значителни движения на компоненти. В същото време адхезията към основата е гарантирана от максималната сила на залепване.

Под надслова „Синьото е новото зелено“, ISO-Chemie също представи своите щадящи околната среда и климата ISO-CONNECT INSIDE и OUTSIDE „BLUE LINE“ фолиа за свързване на прозорци. И двете фолиа за прозорци са направени от възобновяеми суровини и са устойчиви на проливен дъжд, непропускливи за вода, херметични и ветроустойчиви и са силно разтегливи.

 

ISO-Chemie представи и ISO-TOP THERMFOAM „BLUE LINE” с новата нискомономерна рецепта – новата 1-компонентна полиуретанова експандираща пяна за здравословна среда на живот. Със своето много ниско съдържание на свободен изоцианат, тази полиуретанова пяна е особено здравословна за използване и може да се използва и без обучение след 24.08.2023 г.

Щандът на ISO-Chemie беше много популярен сред посетителите на търговския панаир BUDMA 2023. Специалистът по уплътняване държеше пръста си с иновациите за стенни инсталации и други нови продукти като многофункционални уплътнителни ленти и свързващи фолиа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *