Абонирайте се за нашия бюлетин и получете 10% отстъпка!

Gerband 603 : Ключов Детайл за Сградите със Скатни Покриви

Gerband 603 - надеждно решение за предпазване на влизане на вода между мембраната и покрива

Gerband 603: Ключов Детайл за Сградите със Скатни Покриви

Безспорно, сградите със скатни покриви са едни от най-изящните и функционални архитектурни решения. Те придават уникален характер на всяка сграда, като същевременно предоставят защита от атмосферните влияния. И все пак, дори в тези изчистени конструкции, детайлите са ключови. Една малка, но съществена подробност може да направи значителна разлика в дългосрочната устойчивост на покрива. Тази подробност е лентата Gerband 603 от фирмата Isocoll, Германия!

При проектирането на покривната конструкция и изолацията под керемидите, се прави избор на подпокривна мембрана. При този избор, не само цената има значение, но също така и механичните характеристики, паропропускливостта и устойчивостта на водата. Следва монтажът, където мембраната се застила върху ребрата на носещата конструкция, а след това се инсталират контралетвите и се прикрепват здраво с пирони или винтове. До тук всичко изглежда перфектно.

Въпреки това, мнозина пропускат една съществена детайл. При пробиването на мембраната с пироните или винтовете, пробивите им с течение на времето могат да се разширят поради термичните разширения на материалите. Това отваря път на вода да проникне през тях, било чрез кондензация или по друга причина. Резултатът? Изолацията под мембраната страда, което може да доведе до сериозни проблеми в близко или далечно бъдеще.

За щастие, съществува решение, което ефективно се справя с този риск. Това е двустранно лепливата изолационна лента Gerband 603, произведена от немската фирма Герлингер. Лентата е с широчина 50 мм и дебелина 3 мм, идва в ролка от 10 метра. Тя може да се поставя на два начина под контралетвите:

  1. Бърз и Удобен, но с по-висок разход – контралетвите се подлепват напълно от край до край. Този метод спестява време, но струва малко повече.
  2. Икономичен, но по-бавен – лентата се поставя в парчета от 5 см на местата, където ще се прикрепят пироните. Този метод пести много пари, но отнема повече време на работника.

Gerband 603 - приложен

Снимка 1 – скатен покрив със Skytech Pro XL                                    Снимка 2 – Полагане на Gerband 603 по цялата дължина

Най-добрата мембрана на пазара без аналог

Цената на една ролка Gerband 603 е 34,80 лв с ДДС. За една контралетва, поставена икономично на всеки 50 см, разходът на линеен метър е едва 10 см или 0,35 лв. Тази малка инвестиция гарантира значително по-голяма спокойствие и дългосрочна устойчивост на покрива.

Така че, внимание към детайлите! С Gerband 603, вие не само укрепвате инвестицията си, но и си осигурявате спокойствие в бъдещето. Това е крачка към по-добра и устойчива сграда!

Освен този практичен аспект, стойността на този продукт отива още по-далеч. Всеки, който инвестира в строителството си, носи и отговорност към околната среда. Gerband 603 е произведен от немска компания, известна с високите си стандарти за качество и екологична осведоменост. Като използвате този продукт, вие не само подобрявате дългосрочната устойчивост на вашата сграда, но и допринасяте за опазването на околната среда чрез използването на висококачествени, екологично отговорни материали.

Също така, не забравяйте значението на човешкия фактор. Работниците, които ще монтират лентата Gerband 603, ще се радват на по-лесен и удобен начин на работа. Това може да доведе до по-бързо и качествено изпълнение на проекта. Задоволният екип ще бъде по-продуктивен и мотивиран, а това винаги се отразява положително на крайния резултат.

В заключение, инвестицията в подробности като Gerband 603 е нещо повече от просто практичен избор. Това е инвестиция в бъдещето на вашата сграда, в бъдещето на околната среда и в качеството на живот на хората, които ще работят с този продукт. Не правете компромиси със сигурността и устойчивостта на вашата сграда – заложете на Gerband 603 и спокойно се наслаждавайте на резултатите.

 

Прочетете още за Skytech Pro XL, като натиснете линка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *