Gerband 586 – Херметична лента за фуги за парни мембрани

22.80 лв. С ДДС

Gerband 586 – Гъвкава и разтеглива PE-фолио запечатваща лента с влагоустойчиво лепило с изключително висока лепливост.

Gerband 586 Airtight Tape предлага трайна адхезия, както и изключителна устойчивост на стареене.

Това е гъвкава и разтеглива запечатваща лента от PE-фолио с влагоустойчиво полиакрилатно лепило с изключително висока лепливост. Леката еластичност във връзка с устойчивата на разкъсване армировка на резбата прави Гербанд 586 херметична лента универсално подходяща за постигане на херметичност, както и за уплътняване на много видове повърхности.
Докато PET армировката помага за предотвратяване на прекомерното разширение на самозалепващата се лента, тя има много агресивно лепило. Залепва дори при изключително ниски температури и отговаря на DIN 4108-7.
В резултат на това нашата херметична лента може да се използва на закрито за херметично залепване на бариери срещу вятър и пара. Благодарение на неговата спецификация – можете да го използвате в невидими зони на строителни компоненти, както и върху устойчива на удар пластмаса (тръби, прозорци), дърво или метал. И накрая, той се предлага в различни размери, от 50-150 мм.

Подходящи субстрати за Gerband 586

Дърво (особено панели от твърда дървесина),
Гипсофазерни плоскости,
гипсокартон,
Плочи от циментови влакна,
метали,
Твърда пластмаса и електрически кабели.
Подходящи мембрани
Слоеве за контрол на изпаренията
Гладки до грапави PE/PA/PO/PP листове, крафт хартии, алуминиеви мембрани.

Ръководство за прилагане

Лентата Gerband 586 се използва на закрито за херметично залепване и уплътняване на отвори и припокривания на бариери срещу вятър и пара съгласно DIN 4108-7. Повърхностите трябва да са стабилни, сухи, почистени от мазнини и прах и не трябва да съдържат покритие, отблъскващо лепило.
За лепене на MDF плоскости препоръчваме предварително да подготвите повърхностите с Gerband Primer.
Препоръчваме залепване към повърхности като гладки или леко грапави PE платна и невосъчена крафт хартия. Могат да се използват също алуминиеви листове, устойчива на удар пластмаса, метални и дървени обшивки.

Инструкции за монтаж

Мембрана до мембрана
Подравнете мембраната правилно (100 мм припокриване, посочено на отпечатъка на мембраната) и поставете лентата равномерно между мембраните. Приложете натиск, за да осигурите добра адхезия.
Мембрана към стомана
Стоманата трябва да е суха, без прах и ръжда. Ако се съмнявате, нанесете слой грунд върху стоманата и оставете да изсъхне. Поставете лентата Gerband 586 равномерно между мембраната и стоманата, приложете достатъчно натиск, за да осигурите добра адхезия.
Мембрана към дървен материал
Дървесината трябва да е достатъчно гладка, суха и без прах. Ако се съмнявате, нанесете слой грунд върху дървения материал и оставете да изсъхне. Нанесете Gerband 586 Tape равномерно между мембраната и дървения материал, приложете достатъчен натиск, за да осигурите добра адхезия.
Мембрана към бетон
Бетонът трябва да е гладък, сух и без прах. Препоръчително е върху бетона да се нанесе един слой грунд и да се остави да изсъхне. Поставете лентата Gerband 586 равномерно между мембраната и подготвения бетон, приложете достатъчен натиск, за да осигурите добра адхезия.

 

 

Технически параметри

 

Дебелина – 0.34 мм

 

Ширина – 60 мм

 

Дължина – 25 метра

 

Цвят – Зелен

 

Брой ролки в кашон – 10

Тегло 1.2 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Gerband 586 – Херметична лента за фуги за парни мембрани”