Ecopur C (A) – Ecopur C ( A) -> Вторичен (2К )Полиуретанов уплътнител „стъкло – стъкло“ А комп. 20 литра / 200 литра

Полиуретанов уплътнител

 

Защо да изберете ECO PUR C?

 

Почти всички производители на изолационно стъкло са изпитвали недостиг на полисулфидни уплътнители в края на 90-те години на миналия век, а през периода 2004-2005 г. – на  полиуретан.

От втората половина на 90-те години на миналия век, фирма Eco in, наричана по-рано Eco instruments, полага големи усилия да изработи алтернативни технологични решения за вторични уплътнители.

Група химици и инженери-технолози, заедно с проф. Зигмунд Wirpsza създават голям брой рецепти на вторични уплътнители за производство на стъклопакети.

Благодарение на тяхната работа през пролетта на 2007 г. е открита нова производствена линия за производство на двукомпонентен полиуретанов вторичен уплътнител за стъклопакети.

ЦЕНА ПРИ ЗАПИТВАНЕ!

 

Грешка: Формата за контакт не е намерена.

Уплътнителят ECOPUR C е съставен от следните основни компоненти:

  1. полимерна основа
  2. катализаторна система
  3. пластификатори
  4. реологични модификатори

 

Това, което го отличава от останалите полиуретанови уплътнители е фактът, че полимерната основа на ECO PUR C е съставена от смес от многовалентни алкохоли, собственост на фирмата, на които се дължи гъвкавата полиуретанова носеща съставка.

 

Използвайки горепосочената суровина, Eco in са независими спрямо флуктоациите в доставката но poly-BD на пазара, защото тази система се използва и за голям брой други полиуретанови приложения, като гъвкави пенопласти, еластомери, лакове и лепила, като годишната доставка в тонове на тези полимери е около 1000 пъти по-голяма от тази на poly-BD или полисулфид.

 

Катализаторната система на уплътнителя не съдържа токсични съединения на тежки метали, като живак или вредни органични катализатори на основата на аминосъединенията, които често предизвикват алергични реакции при контакт с уплътнителя.

Пластификаторите, използвани в уплътнителя ECO PUR C могат да са от клас, не съдържащ фталати. Нещо повече – някои пластификатори могат да влизат и в контакт с храни.

 

Реологичните модификатори, които се използват от Eco in, дават възможност значително да се намали работното налягане на хидравличните системи в уплътняващите роботи. Благодарение на това, дозиращата система е по-малко натоварена, а производителността на роботите, които полагат уплътнителната смес върху стъклопакета, остава непроменена.

 

По време на качествения контрол, извършван в производственото предприятие, се проверяват параметрите, посочени в стандарта EN 1279-6, както и всички онези характеристики, които са важни от гледна точка на клиентите, като вискозитет или устойчивост на провисване на уплътнителя.

 

Уплътнителят ECO PUR C е проверен в съответствие със стандарта EN 1279 2, 3, 4. Фирма Eco in работи при система за управление на качеството ISO 9001/2000.

Технически данни

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ecopur C (A) – Ecopur C ( A) -> Вторичен (2К )Полиуретанов уплътнител „стъкло – стъкло“ А комп. 20 литра / 200 литра”