Независимо дали се сблъсквате с предизвикателства свързани с изолация, влага в дома или нуждата от екологични строителни материали, в Silico имаме решението. Нашите внимателно подбрани продукти и методи са разработени с мисъл за устойчивост и дълготрайност. Страницата ‘Решения’ е вашето ръководство за преодоляване на специфичните строителни проблеми с помощта на иновативни и ефективни продукти.

 

 

Проблеми с топлоизолацията

през лятото и през зимата

 

Класическите EPS (експандиран полистирен) и XPS (екструдиран полистирен) са често използвани материали за външна топлоизолация в много страни, включително България. Въпреки че тези материали предлагат ефективност от гледна точка на топлоизолационни характеристики и са икономически изгодни, наистина могат да доведат до определени проблеми при неправилна инсталация или избор на подходящи материали за даден климат или структура на сградата..

Ето някои от проблемите, свързани с използването на EPS и XPS:

  1. Влага и Конденз: Ако външната топлоизолационна система не е правилно проектирана или монтирана, може да се създадат условия за задържане на влага между изолацията и стената. Това може да доведе до кондензация и влага, която попива в материала и намалява топлоизолационните му свойства.

  2. Дишане на Стените: EPS и XPS могат да пречат на естествената въздухопроницаемост на стените, което да доведе до натрупване на влага вътре в помещенията и възможност за развитие на мухъл.

  3. Механична Устойчивост: В някои случаи, ако изолацията не е правилно закрепена с дюбели към стената, може да се стигне до нейното отлепване и падане, особено при силни температурни разлики, които причиняват разширяване и свиване на материалите.

  4. Огнезащита: Полистиреновите изолации могат да бъдат огнеопасни и да изискват допълнителни мерки за огнезащита.

  5. Екологичен Отпечатък: EPS и XPS не са биоразградими и тяхното производство и утилизация могат да имат отрицателно въздействие върху околната среда

Подходящата топлоизолация е ключова за комфорта във вашето жилище през всички сезони. През лятото тя помага да се запази прохлада, а през зимата – топлина. Открийте как продуктите на Diasen и Bestwood Schneider предоставят ефективни решения за вашите топлоизолационни нужди.

Прочетете пълната статия по проблема

Swisspacer – Вашият Избор за По-Ефективна Топлоизолация

Революционното Решение за Вашите Прозорци

Swisspacer е водещ в иновациите на пазара за дистанционери, като предлага уникални решения за постигане на изключителна топлоизолация на стъклопакети. Технологията “Топъл Край”, използвана в Swisspacer, е решаващ фактор за намаляване на топлинните загуби и увеличаване на комфорта във вашия дом или офис.

Защо да Изберете Swisspacer?

  • Подобрена Енергийна Ефективност: Swisspacer създава оптимална изолация, като намалява топлинните мостове на прозорците. Това води до значително намаляване на разходите за отопление и охлаждане.
  • Комфорт и Здраве: С намаляване на конденза и предотвратяване на образуването на мухъл, Swisspacer осигурява по-здравословна среда и повишава усещането за комфорт във вашия дом.
  • Естетика и Дълготрайност: Swisspacer е наличен в различни цветове, което позволява перфектно съчетание с дизайна на вашия интериор. Технологията гарантира и дълготрайност на вашите прозорци.
Научете повече за Swisspacer Advance Научете повече за Swisspacer ultimate

Прочетете пълната статия по проблема