Абонирайте се за нашия бюлетин и получете 10% отстъпка!

Diathonite Thermostep.047 – топлоизолационна подова замазка

116.64 лв. С ДДС

Diathonite Thermostep 0.47 е революционен изолационен материал за подове, който предлага изключителни предимства. С лекотата и устойчивостта на своята формула, той осигурява изолация както от студ, така и от топлина. Благодарение на своята уникална съставка от корк, той предлага водеща топло- и звукоизолация. Допълнително, Diathonite Thermostep 0.47 решава проблеми свързани с термални мостове, гарантира здравословна среда и предлага висок жизнен комфорт.

Въведение в Diathonite Thermostep 0.47

Diathonite Thermostep .047 преобразява начина, по който разглеждаме изолацията на подове. Съчетавайки най-новите технологии с надеждни и естествени материали като вулканична вар и корк, този продукт представлява новата граница в изолацията на подове.

.

Основни Предимства и Характеристики

 • Предимства:

  1. Тегло: Продуктът е 4 пъти по-лек в сравнение с традиционните подови решения.
  2. Изолация: Предлага 5 пъти по-добра термична изолация от стандартните подове.
  3. Устойчивост: 6 пъти по-устойчив при минимална дебелина от 3 см.
  4. Флексибилност: Може директно да се покрива с различни типове подови настилки.
  5. Борба с влажност и плесен: Регулира влажността и предотвратява развитието на плесен благодарение на алкалните свойства на вулканичната вар.
  6. Работа с материала: Лесен за нанасяне, било то ръчно или чрез машина за мазилка.
  7. Пожарна безопасност: Неинфламабилен продукт, който не излъчва дим при горене.

  Характеристики:

  1. Състав: Продуктът съчетава вулканична вар и корк, които придават уникални свойства на материала.
  2. Термични свойства: Подобрява термичната ефективност на пода, като същевременно запазва неговата дишаемост.
  3. Приложение: Може да се използва в нови сгради или при реконструкции, включително в културни и исторически паметници.
  4. Пожарна безопасност: Продуктът е неинфламабилен и не излъчва дим.

  Тези предимства и характеристики правят Diathonite Thermostep .047 идеален избор за всеки, който търси висококачествен и надежден изолационен материал за подове.

   

   

Приложения

 • Diathonite Thermostep .047 е подова изолационна разтворна смес, предназначена за използване в различни сградни проекти. Ето някои от основните приложения на продукта:
  1. Нови Сгради: Може да се използва като основна подова изолация в новопостроени жилищни и комерсиални сгради, където се търси отлична термична и акустична изолация.
  2. Реконструкции: Подходящ за обновяване на стари подове в съществуващи сгради, където се изисква подобрение на термоизолационните и акустични свойства.
  3. Културни и Исторически Паметници: Благодарение на своята лекота и отлични изолационни свойства, продуктът е идеален за използване в стари и защитени сгради, където тежките и интрузивни решения не са желани или позволени.
  4. Помещения с Висока Влажност: Тъй като Diathonite Thermostep .047 регулира влажността и предотвратява развитието на плесен, той е подходящ за използване в мазета, бани и други влажни зони.
  5. Зони с Високи Звукови Изисквания: Благодарение на акустичните изолационни свойства на корка, продуктът е идеален за използване в кината, театри, студиа и други помещения, където е необходимо звуково изолиране.
  6. Пожарнозащитени Зони: Понеже е неинфламабилен и не излъчва дим, Diathonite Thermostep .047 може да се използва в зони с високи изисквания към пожарна безопасност.
  7. Търговски Пространства: В места с голямо преминаване на хора, издръжливостта и устойчивостта на материала гарантират дългосрочна функционалност на пода.

  Тези приложения показват гъвкавостта и разнообразието на Diathonite Thermostep .047 като решение за подова изолация в различни среди и условия.

Какво прави

Diathonite Thermostep 0.47

изключителен?

Diathonite Thermostep 0.47 се отличава с редица уникални свойства и предимства, които го правят изключителен избор за подова изолация:

 1. Многофункционалност: Той комбинира термоизолация, акустична изолация и регулиране на влажността в един продукт.
 2. Лекота: Diathonite Thermostep 0.47 е 4 пъти по-лек от традиционните подови разтвори, което улеснява транспортирането, манипулирането и приложението му.
 3. Изключителна Термоизолация: Продуктът е 5 пъти по-изолиращ от стандартните разтвори благодарение на специалните си съставки, като корка.
 4. Издържливост: Въпреки леката си структура, той е 6 пъти по-устойчив при минимална дебелина от 3 см.
 5. Уникален Състав: Съчетанието от вулканична креда и корка предоставя уникални термоизолационни и акустични свойства.
 6. Здраве и Комфорт: Способността на продукта да регулира влажността и да се съпротивлява на плесен благодарение на варовата му основа осигурява здравословна и комфортна среда в помещението.
 7. Устойчивост на Пожар: Diathonite Thermostep 0.47 е неинфламабилен и не излъчва дим, което го прави идеален избор за сгради с високи изисквания към пожарна безопасност.
 8. Опазване на Културното Наследство: Свойствата на продукта го правят идеален за реконструкция на исторически и защитени сгради.
 9. Екологичност: Натуралният състав на Diathonite Thermostep 0.47 гарантира минимално въздействие върху околната среда.

Тези свойства правят Diathonite Thermostep 0.47 изключително подходящ за широка гама от приложения и предоставят дългосрочни предимства както за строителите, така и за крайните потребители.

 

.

Заключение

В заключение, Diathonite Thermostep 0.47 представлява нова генерация изолационни материали, която революционира начина, по който подовете се изолират и защитават. Съчетавайки натурални съставки като вулканична креда и корка с модерни технологични иновации, той предлага решение, което е едновременно ефикасно, устойчиво и екологично. Ефективността му в термо и акустична изолация, съчетана с лекотата, здравината и допълнителните здравословни предимства, го правят идеален избор за всеки модерен строителен проект. Diathonite Thermostep 0.47 не е просто изолационен материал, той е инвестиция в бъдещето на сградите, които ще стоят трайно, ще бъдат здравословни и ще предлагат комфорт и безопасност на своите обитатели.

Абсорбция на Звук

∆Lw = 22 dB
L’nw = 58 dB

Благодарение на корка и порестата структура, продуктът постига отлични нива на звукоизолация от удари.

Топлопроводимост

λ = 0,047 W/mK

Екстремно ниската стойност на ламбда подразбира изолация както от студ, така и от топлина, затова решава проблеми свързани с термални мостове и гарантира здравословна среда и висок жизнен комфорт.

Термална дифузност

0.124 mm²/s

Ниската стойност на дифузивност (α) указва на висока степен на изолация от топлина и по този начин осигурява по-голям комфорт и икономии при охлаждането през лятото.

Клас на негоримост

А1

Класифициран в клас A1 съгласно стандарта UNI EN ISO 13501-1. Няма генериране на пламъци и няма излъчване на дим.

Дишаща способност

μ = 4

Благодарение на високата стойност на пропускливост (μ), влажността вътре в помещението се балансира перфектно, като се предотвратява образуването на плесени и кондензация.

Плътност 

380 кг/м3

Лекотата на материала, в комбинация със здравината си, това го отличава от останалите.

Механична сила 

5N/mm2%

Празнините и разстоянията в шпакловката позволяват абсорбиране и извеждане на влага и кондензация.

Разходна норма 

3,9 кг / м2 за 1 см дебелина

Количество в опаковка

18 кг

За сваляне

ST171EN22350204 – Diathonite ThermoStep.047

PIEGHEVOLE thermostep047 WEB

Линк към сайта на производителя: https://www.diasen.com/en/diathonite-thermostep-047/ 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Diathonite Thermostep.047 – топлоизолационна подова замазка”