Diathonite Thermactive.037 Топлоизолационна мазилка от Вар и Корк

225.31 лв. С ДДС

Diathonite Thermactive.037 е иновативна мазилка с ниско въздействие върху околната среда, гарантираща отлична топлоизолация и качествен вътрешен въздух. Благодарение на своите устойчивостни и производителностни сертификации, тя отговаря на най-високите европейски и британски стандарти. С Diathonite Thermactive.037 може да постигнете оптимален термичен комфорт, енергоспестяване и благополучие във вашия дом или сграда. λ = 0,037 W/mK μ = 3

Diathonite  Thermactive .037 Изолация на сградата и запазване на дишащите свойства на стената/тавана.

Diathonite .037

DIATHONITE THERMACTIVE .037 – Дишаща мазилка за топлоизолация

Описание: DIATHONITE Thermactive .037 е иновативен продукт, който съчетава дишаемата природа на вар и изолиращите свойства на корк, предоставяйки висококачествена топлоизолация. Създадена чрез точно подбрана комбинация от естествени суровини, тази шпакловка осигурява уют и енергийна ефективност във вашия дом.

Изолиращото действие на въздуха

Thermactive

Diathonite Thermactive.037 е формулиран с материали с висока порозитетност. Въздухът запълва празнините в структурата, подобрявайки топлоизолацията. Ние използваме максимално вродените свойства на природата.

Въздухът е изключително ефективен изолатор поради следните причини:

  1. Молекулна структура: Въздухът е смес от различни газове, като азот и кислород, и между тези газове има значителни пространства. Тази молекулна структура затруднява преноса на топлина чрез кондукция.
  2. Ниска термична проводимост: Въздухът има много ниска термична проводимост, което го прави идеален за задържане на топлина или студ в определен обем или пространство.
  3. Препятствие за конвекция: Когато въздухът е затворен в определено пространство (като например в стенна или таванска изолация), той ограничава движението (конвекцията) на топъл въздух, който обикновено се издига, и студения въздух, който обикновено се опуска.
  4. Радиационна изолация: Въздухът също така забавя радиационния топлинен пренос, тъй като той е прозрачен за видимата светлина, но задържа част от инфрачервената радиация.

Следователно, използването на въздух като изолатор в материали като Diathonite Thermactive.037 оптимизира топлоизолационните свойства на продукта, като същевременно се използват естествените характеристики на въздуха за постигане на тази цел.

Основни предимства на Diathonite Thermactive .037

 

Основни свойства на

Diathonite Thermactive .037

Топлопроводимост

λ = 0,037 W/mK

Благодарение на правилната комбинация от внимателно подбрани естествени суровини, продуктът постига високи нива на топлоизолация.

 

Термална дифузност

α = 0,1 x 10⁻⁶ m²/s

Ниската стойност на дифузивност (α) указва на висока степен на изолация от топлина и по този начин осигурява по-голям комфорт и икономии при охлаждането през лятото.

 

 

Клас на негоримост

А1

Класифициран в клас A1 съгласно стандарта UNI EN ISO 13501-1. Няма генериране на пламъци и няма излъчване на дим.

 

Дишаща способност

μ = 4

Благодарение на високата стойност на пропускливост (μ), влажността вътре в помещението се балансира перфектно, като се предотвратява образуването на плесени и кондензация.

Порисност 

71,64%

Празнините и разстоянията в шпакловката позволяват абсорбиране и извеждане на влага и кондензация.

 

Плътност 

ρ = 250 ± 15% kg/m³

Макропорестата структура с високо съдържание на въздух гарантира отлични перформанси в смисъл на изолация и абсорбция на излишна влага.

 

Разходна норма 

2,6 кг / м2 за 1 см дебелина

Количество в опаковка

15 кг

Diathonite Thermactive.037 е продукт с изключителни характеристики, потвърдени от различни сертификации. Нека разгледаме някои от тях по-подробно:

Сертификации за устойчивост:

  • Diathonite Thermactive.037 е идентифициран като продукт с ниско въздействие върху околната среда, като устойчивостта му обхваща всички етапи на неговия жизнен цикъл. Това го прави предпочитан избор за тези, които търсят екологични решения в строителството.
  • Продуктът е признат и за способността си да допринася за по-здравословни пространства. Той подпомага за по-чист въздух, по-добър термичен комфорт и енергоспестяване, което в крайна сметка води до по-високо качество на живот и намалени разходи за отопление и охлаждане.

Сертификации за производителност:

  • CE маркировка: Тази маркировка подчертава, че Diathonite Thermactive.037 отговаря на европейските строителни стандарти и правилата за разпространение и употреба на продукта. Това гарантира качеството и безопасността на продукта в рамките на Европейския съюз.
  • UKCA маркировка: Аналогично на CE маркировката, UKCA маркировката потвърждава, че продуктът отговаря на строителните стандарти на Обединеното кралство и на правилата за неговото разпространение и употреба.
  • Относно емисиите, Diathonite Thermactive.037 изпуска минимално количество летливи органични съединения. Това предпазва вътрешната благополучие на хората и качеството на външната среда, което е основен приоритет в съвременното строителство, насочено към здраве и благополучие.

Обобщение: Diathonite Thermactive.037 е продукт, чиито сертификации потвърждават неговата екологичност, ефективност и качество, отговарящи на високите стандарти както в Европа, така и в Обединеното кралство.

 

Завършени проекти

 

 

Белградски Уотърфронт (Belgrade Waterfront)
Най-футуристичният градски проект в Балканите
Създаден за бизнесмени и жени, както и за семейства
Белград се намира на уникално място, на съединението на две големи реки – Сава и Дунав, на кръстопътя между Панонската равнина и Балканския полуостров. Белградски Уотърфронт преобразява този квартал, прилагайки принципите на устойчивото развитие, създавайки нови обществени пространства, предлагайки удобства за пешеходци и въвеждайки културно съдържание в сърцето на Белград.

Технически основи на интервенцията
Проектът все още е в процес на строителство и всеки изминал ден придобива форма и съдържание, като се вземат предвид четирите сезона. “Белград на водата” (буквален превод на “Beograd na Vodi”) е окончателното възраждане на европейска столица, която твърде често бива пренебрегвана. Топлоизолационната мазилка на база корк Diathonite Thermactive.037, избрана заради термичните си свойства и порестата си визия, е приложена на вътрешните стени на цялата сграда. Освен това е било нанесено дишащо варово изравняващо средство Argatherm, специално разработено за естествените мазилки Diathonite.

Освен красивия и изискан завършек, който може да се наблюдава на стените и таваните на сградата, решенията на Diasen са приложени с цел постигане на висока термична производителност, за да допринесат за благополучието на живущите и/или работещите в нея и което се превръща в термично благополучие. Ето защо съществува нужда от изолация отвътре, а нашите продукти, благодарение на лесното си приложение и многофункционалност, са идеални за такива интервенции.

Термична проводимост
λ = 0,037 W/mK

Благодарение на правилния микс от внимателно подбрани природни суровини, продуктът постига много висока термоизолационна производителност.

Термична дифузност
α = 0,1 x 10⁻⁶ m²/s

Ниската стойност на дифузността указва висока степен на топлоизолация и следователно по-голям комфорт и спестявания за лятното охлаждане.

Дишаемост
μ = 3

Стени, които дишат свободно. Благодарение на високата пропускливост влажността в интериора е перфектно балансирана, предотвратявайки образуването на мухъл и кондензация.

Реакция при пожар
КЛАС А1

Класифициран в клас А1 според UNI EN ISO 13501-1. Не генерира пламъци и не излъчва дим.

Belgrade Waterfront – Serbia

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Diathonite Thermactive.037 Топлоизолационна мазилка от Вар и Корк”