Абонирайте се за нашия бюлетин и получете 10% отстъпка!

DIATHONITE ACOUSTIX + – Звукоизолационна и Топлоизолационна мазилка

157.20 лв. С ДДС

DIATHONITE ACOUSTIX + e мазилка на коркова основа за звукоизолация и звукопоглъщане. Силно дишаща и подходяща за нанасяне върху тавани, заоблени повърхности, стени. NRC = 0,75 / α = 0,80.

(1 клиентски отзив)

Въведение в DIATHONITE ACOUSTIX +

DIATHONITE ACOUSTIX + е иновативен продукт, разработен от Diasen, предоставящ съчетание от изключителни звукоизолационни и топлоизолационни свойства. Този продукт е идеално решение за подобряване на комфорта и енергийната ефективност на вашия дом или сграда.

Основни Предимства и Характеристики

 • Звукоизолация с Висока Ефективност: DIATHONITE ACOUSTIX + предоставя изключителни звукоизолационни свойства, които намаляват проникването на шум и ви помагат да създадете по-спокойна и уютна среда.
 • Топлоизолация за Енергийна Ефективност: Продуктът осигурява идеална топлоизолация, която поддържа стабилна температура вътре в сградата, намалява нагрузката върху отоплителната система и помага за редуциране на енергийните разходи.
 • Дишащи Свойства: DIATHONITE ACOUSTIX + позволява на структурата да “диша”, позволявайки на влагата да се изпарява и предотвратявайки натрупването на влага в стените.
 • Лесно Нанасяне: Продуктът е лесен за нанасяне върху различни повърхности и се адаптира към разнообразни архитектурни дизайни.
 • Екологичност и Устойчивост: DIATHONITE ACOUSTIX + е създаден със специален фокус върху екологичната устойчивост, като използва естествни и рециклируеми материали.

За постигане на по- гладка повърхост, може да използвайте финишната мазилка Argatherm Acoustix

Приложения

 • Външна и Вътрешна Звукоизолация: Продуктът може да се използва както за външна, така и за вътрешна звукоизолация на сгради, осигурявайки спокойствие и комфорт на обитателите.
 • Топлоизолация на Стени: DIATHONITE ACOUSTIX + подобрява енергийната ефективност на стените, намалявайки енергийните загуби и поддържайки комфортна температура във вътрешността на сградата.

Какво прави DIATHONITE ACOUSTIX + изключителен?

DIATHONITE ACOUSTIX + е създаден, за да отговори на съвременните нужди на енергийна ефективност и комфорт в сгради. С уникалната си комбинация от звукоизолационни и топлоизолационни свойства, този продукт предоставя комплексно решение за всички, които ценят качествения живот в хармония с околната среда.

Контакти и Поддръжка

За повече информация относно DIATHONITE ACOUSTIX +, както и за съвети относно неговото приложение и инсталация, можете да се свържете с нашия екип или да изтеглите техническата карта и брошурата на продукта от линк по-надолу.

Заключение

DIATHONITE ACOUSTIX + е иновативно решение, което съчетава висококачествени звукоизолационни и топлоизолационни свойства, създавайки комфортна и енергийно ефективна обстановка във вашия дом или сграда. Открийте предимствата на DIATHONITE ACOUSTIX + и подобрете качеството на живот си днес.

Абсорбция на Звук

NRC = 0,75

Коефициентът за намаляване на шума (Noise Reduction Coefficient – NRC) е метрика, използвана за измерване на ефективността на материал или повърхност в абсорбирането на звук през различни честоти. Това е числова оценка, която варира от 0 до 1, като по-високите стойности показват по-добри свойства за абсорбиране на звука.

Стойността NRC от 0,75 обикновено се счита за добра за звукоизолация, предимно защото указва, че материалът или повърхността са ефективни в абсорбирането на значителна част от звука, който достига до тях. Стойност на NRC 0 би означавала, че материалът отразява всички звуци, докато стойност на NRC 1 би означавала, че материалът абсорбира всички звуци.

Стойността NRC 0,75 подсказва, че материалът абсорбира около 75% от енергията на звука, който го ударя, в различни честоти. Този вид абсорбция може да помогне за намаляване на отраженията на звука, ехотата и общото ниво на шум в едно пространство. Въпреки това, дали стойността NRC 0,75 е подходяща за вашите конкретни нужди за звукоизолация зависи от фактори като предназначението на пространството, типа шум, който се опитвате да контролирате, и желаният акустичен комфорт.

За резюме, стойността NRC 0,75 се счита за добра за звукоизолация, тъй като указва наличие на ефективни свойства за абсорбиране на звука, но е важно да оцените конкретните си изисквания преди да определите дали тя е подходяща за вашето приложение.

Топлопроводимост

λ = 0,075 W/mK

Благодарение на правилната комбинация от внимателно подбрани естествени суровини, продуктът постига високи нива на топлоизолация.

Термална дифузност

0,125 x 10⁻⁶ m²/s

Ниската стойност на дифузивност (α) указва на висока степен на изолация от топлина и по този начин осигурява по-голям комфорт и икономии при охлаждането през лятото.

Клас на негоримост

А1

Класифициран в клас A1 съгласно стандарта UNI EN ISO 13501-1. Няма генериране на пламъци и няма излъчване на дим.

Дишаща способност

μ = 4

Благодарение на високата стойност на пропускливост (μ), влажността вътре в помещението се балансира перфектно, като се предотвратява образуването на плесени и кондензация.

Порисност 

71,64%

Празнините и разстоянията в шпакловката позволяват абсорбиране и извеждане на влага и кондензация.

Механична сила 

4N/mm2%

Празнините и разстоянията в шпакловката позволяват абсорбиране и извеждане на влага и кондензация.

Разходна норма 

4 кг / м2 за 1 см дебелина

Количество в опаковка

20 кг

Изпълнени проекти с нея

Teatro Cucinelli

Acoustix +

§

 

Carrilho da Graça, Лисабон

Система Продукт
Топлоизолационна система Diathonite Evolution
Дезинфекционна система Diathonite Deumix⁺
Акустична система Diathonite Acoustix⁺
 • Постигнати резултати с тези продукти:
 • Изолация от топлина и студ на таваните между гаража и партера Поглъщане на звук в областите с посадка и свободни зони
 • Защита от влага на областта, гледаща към река Тежу
 • Защита от пожар Сертифицирани с LEED Gold и Platinum благодарение на продуктовата линия Diathonite
Acoustix +
Acoustix +

 

 

1 отзив за DIATHONITE ACOUSTIX + – Звукоизолационна и Топлоизолационна мазилка

 1. Стоян

  Много лесна за работа! Страхотен продукт.

Добавяне на отзив