Абонирайте се за нашия бюлетин и получете 10% отстъпка!

2 начина за изчисляване потреблението на уплътнител за фуга

Изчисляване потреблението на силикон

Чудите се колко силикон ще ви е необходим, за проекта ви?

Не се тревожете, ние предлагаме лесен начин да изчислите това!

Необходим ви е силикон за каменни фуги, бетонови фуги, за дограма, за пешеходни зони, за под или за каквото и да е друго приложение – искате да си купите, но не знаете колко ще ви е необходимо? Питате търговеца и той ви казва бройка, която не отговаря на истината и ви остава материал, който се чудите какво да правите и не може да го върнете?

 

В тази статия ще научите как да изчислите потреблението което ще ви е нужно и ще ви предложа достъп до калкулатор, създаден от един от нашите доставчици, с помощта на който, вие ще успеете да спестите пари.

Подготовка на фугата преди да се премине към изчисляване потреблението

За да се запълни една фуга, има няколко основни елемента които трябва да знаете преди да започнете работа:

  • Почистете добре фугата

Фугата се почиства добре, защото ако не сте изпълнили тази стъпка, прахта ще попречи на силикона да залепне и може да не получите желаните резултати.

  • Не създавайте тройна връзка.

Тойна връзка се създава когато нанасяте силикон в една фуга и той залепне за долната част на основата, както и за двете и страни. При наличие на тройна връзка, поради това, че фугата се движи ,заради смяната на температурата (разширяване и свиване) или там където има друг вид движение. – това ще накара уплътнителя да се скъса, защото той има свойствата да се разтяга в една посока, но това няма да е възможно, ако е залепнал в долната си част.

За да се отървете от първия проблем, силно се препоръчва да използвате чистител SSG Unicleaner, а за да решите втория проблем – използвайте Микропоресто въже за фуга – въжено е направено от разпенен полиетилен и не позволява на уплътнителя да залепне и така няма да имате проблеми в бъдеще.

14.40 лв.34.08 лв. С ДДС
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

 

 

След като сте почистили добре и сте натъпкали въжето за фуга, тогава може да се премине към изчисляване на потреблението.

 

Формулата е следната:

 

Трябва да знаете:

А) Ширина на фугата

Б) Дълбочина (от въжето до края ръба)

В) Дължина на фугата

Г) Материала който ще ползвате в каква опаковка е (Картуша 310 мл или салам 600 мл.

След като имате тези показатели, формулата е следната:

 

Използвате картуши (310 мл) – вие може да изчислите колко мл. ще ви е необходим за всеки един метър.

 

310/(А*Б)=мл/м

--> след това умножавате получените милилитри по дължината на фугата --> получения резултат делите на 310 и разбирате колко картуши ще са ви необходими. Ако използвате салами, формулата е същата, но не използвате 310,а 600. 

 

Ппример: Имате фуга с размери 10 мм ширина, 10 мм дебелина и дължина на фугата 10 м, колко каруши силикон ще са ви необходими?

 

  1. 310/(10*10)= 3,1 м за 1 картуша (или 100 мл. за ще ви трябват за метър) за да запълните такава фуга която е дълга 10м, на вас ще са необходими 3,1 картуши, но понеже не може да има дроб, закръгляме на по-голямото -ще трябва да си купите 4 броя!

 

Твърде ви е сложно? Ако това е случая, влезте в сайта на нашия доставчик Otto Chemie, само проследете линка и там като въведете стойностите, калкулатора ще ви покаже какво количество ще ви трябва. А ако Проследите линковете горе където описвам за какви приложения ще ви е необходим уплътнител, може да видите нашите предложения с които ще получите решение на проблема ви или може да видите отдолу.

https://www.otto-chemie.com/en/usage-calculator

 

 

При други неясноти и технически въпроси, обърнете се към техническия директор: инж. Антон Иванов, който с удоволствие ще ви помогне!

 

 

Качеството се изплаща с времето!

От екипа на Силико ООД, ви желаем успешна работа!

 

 

2 thoughts on “2 начина за изчисляване потреблението на уплътнител за фуга

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *