Swisspacer Air – 3 причини защо да го използвате

Swisspacer Air - изравнител

Използвайте Swisspacer Air, за да до-оборудвате вашия стъклопакет

След успешни тествания от страна на швейцарската компания Swisspacer, най-накрая успяха да направят своя продукт Swisspacer Air лесен за монтаж. Вече производителите на стъклопакети могат да бъдат по-гъвкави с изискванията на своите клиенти.

Swisspacer Air - изравнител

1. Лесен за монтаж

За да се гарантира, че стъклопакета е с изравнено налягане и функционира правилно, валидираният досега метод предвиждаше инсталирането на SWISSPACER AIR преди поставянето на вторичния уплътнител. Този метод включва допълнителни работни стъпки и забавяне на цикъла при производството на изолирани стъкла. Швейцарската компания SWISSPACER вече представи нов метод, с който AIR може да се монтира бързо и лесно, преди всичко като преоборудване.

2. Отговаря на изискванията

По този начин швейцарският производител отговаря на желанията на своите клиенти да спести време в процеса на инсталиране от производството. Предимството: По този начин производителите на стъклопакети – а сега и производителите на прозорци – имат възможността да реагират гъвкаво на изискванията на своите клиенти. Сега валидираният процес на монтаж включва пробиване на дупка през втвърдения уплътнител и задната част на дистанционера в препоръчителната позиция, на около 200 mm от горния ръб на изолираното стъкло, като се използва специалното свредло SWISSPACER. След това върху резбата AIR се монтира О-пръстен, който след това се завинтва направо с въртящ момент от 0,2 Nm. Единственото нещо, което се нуждае от проверка, е дали уплътнителният пръстен обгражда напълно SWISSPACER AIR и надеждно уплътнява отвора. Други стъпки, като например нанасяне на уплътнител, вече не са необходими.

3. Осигурява дълъг живот на стъклопакета

„По отношение на симулацията на експлоатационния живот и основните условия, процедурата е еквивалентна на първоначално тествания и одобрен метод за монтаж“, обяснява Матиас Бах, технически директор в SWISSPACER. „Трябва обаче да отбележим, че модернизирането променя спецификацията на изолираното стъкло. Тъй като монтажът на AIR вкарва въздух в стъклопакета, стойността на Uw се променя и маркировката CE се губи. Знакът Ü, от друга страна, все още важи“, продължава Бах. Трябва също да се отбележи, че и четирите страни на рамката трябва да бъдат напълнени с адсорбент, за да може да се осигури експлоатационен живот както преди.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *