best wood TOP 180 Изолация на покрива

TOP 180 изолацията на покрива

Устойчива на натиск и водоустойчива покривна изолационна плоча за използване като устойчива на дъжд обшивка.

Изберете ръб и дебелина на плочата
Тип ръб
Дебелина (мм)


ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

TOP 140 TOP 160 TOP 180 TOP 220

Best Wood TOP 180

Изолация на покрива 
Устойчив на натиск и атмосферни влияния

TOP 180 е устойчива на натиск и атмосферни влияния изолационна плоча от дървесни влакна за използване като устойчива на дъжд обвивка. Може да се използва много добре и като устойчива на атмосферни влияния фасадна изолация. Поради използването на парафин (восък), TOP 180 е хидрофобен навсякъде. Повърхността е снабдена с противоплъзгащо латексово покритие.
Не е необходимо поставянето на лепенки за запечатване на ноктите. TOP 180 се полага на натиск, без фуги. Дори и най-малките фуги трябва да бъдат затворени уплътнително леполо за дървени подложки FDM TOP преди монтиране на контра летвата.
Предимства:
 • Повишена здравина във външната зона на изолацията над греди
  Благодарение на нашия уникален производствен процес, нашият TOP може да се използва от двете страни и имаме две еднакви повърхности с повишена здравина. Това води до по-малко отпадъци по време на монтажа.
 • Може да бъде изложен на атмосферните условия до 12 седмици
  Временно устойчива на атмосферни влияния покривна изолация (за покривни наклони от 15° и повече, класифицирани като ZVDH клас 3)
 • Противоплъзгащо латексово покритие
  На повърхността с противоплъзгащо латексово покритие за повече безопасност на покрива за вашите служители
0.043 [W/mK]                                                  0.045 [W/mK]                                                              180 [kg/m³]
Номинална стойност на                    Номинална стойност на                                                        Плътност
топлопроводимостта λD                  топлопроводимост λB
съгласно DIN EN 13171                    съгласно DIN EN 13171

Области на Приложение

.                                               

 • Временна устойчива на атмосферни влияния покривна изолация (за покривни наклони от 15° и повече, класифицирани като ZVDH клас 3)
 • Според експертен доклад на Holzforschung Австрия, TOP 180 е подходящ за приложение като устойчив на дъжд подпокрив в съответствие с ÖN B4119
 • Водоотблъскваща дъска за покрив и стена
  UDP-A по ЗВДХ
  Области на приложение съгласно DIN 4108-10
  DAD-ds, DAA-ds, DEO-ds, WAB-ds, WZ, WH

 

Техническа информация за TOP 180

Деноминация WF-EN 13171-T5-DS(70,-)2-CS(10Y)100-TR20-WS1,0-MU3-AFr75
Стандартен EN13171
Плътност 180 [kg/m³]
Номинална стойност на топлопроводимостта λд 0,043 [W/(mK)]
Номинална стойност на топлопроводимост λб 0,045 [W/(mK)]
Реакция на огън съгласно DIN EN 13501-1 E
Клас на строителния материал по DIN 4102-1 B2
Пълна декларация Дървесни влакна, PMDI лепене, парафин, ЛАТЕКС
Производствен процес Сух процес
Съпротивление на дифузия на водни пари μ 1-2
Линейно съпротивление на потока
> 75 [kPa·s/m²]
Специфичен топлинен капацитет 2100 [J/(kgK)]
Код на отпадъците според AVV 030105, 170201

 

Цени и минимални количества за поръчка

TOP 180 ценова листа

За по-големи количества предлагаме отстъпка.

 

 

За сваляне

 

Сертификати

 

 

Топлинна защита

Изолационните материали от дървесни влакна от най-доброто дърво SCHNEIDER® са истински експерти, когато става въпрос за защита от топлинно излъчване в горещите летни дни. Особено при покрива, изолацията от естествени дървесни влакна се откроява в сравнение с други изолационни материали поради сравнително високата си маса и високата си способност за съхранение на топлина. Големите количества топлинна енергия от слънчевата радиация се абсорбират от изолационния материал от дървесни влакна и по този начин дори не достигат до вътрешността. Капацитетът за съхранение (2100 [J/kgK]) гарантира, че пиковата температура отвътре се появява със закъснение във времето, само през нощта (фазово изместване), където след това може да бъде ефективно разсеяна чрез нощна вентилация. В допълнение, температурата на вътрешността на строителния компонент е значително намалена, което осигурява по-малко температурни колебания и приятна стайна температура по всяко време на деня или годината.
Поради това изолационните материали от дървесни влакна за изолация на покриви са популярни и за саниране на стари сгради. Те предлагат различни решения за ефективно и лесно преобразуване.

Защита от студ

Дървото само по себе си има много добра изолационна стойност. Изолационните материали от дървесни влакна имат малки въздушни джобове, които имат изолационен ефект и по този начин осигуряват много ниски U-стойности. Изолационните материали от дървесни влакна от най-доброто дърво SCHNEIDER® по този начин осигуряват отлична защита срещу студа, което запазва топлината в къщата и намалява разходите за енергия.

 

Защита от влага

Изолационните материали от дървесни влакна са отворени за дифузия. Това означава, че те са паропропускливи и предотвратяват натрупването на вредна влага. Следователно водните пари във вътрешността не просто се блокират, което може да доведе до мухъл и влажни помещения. До 15 процента от теглото на влагата временно се съхранява в порестите дървесни влакна и може да бъде освободена отново чрез дифузия или капилярен път.
При проникване на влага отвън, напр. дъжд, съдържанието на хидрофобен парафин (само 0,5 %) във всички най-добри дървени изолационни материали SCHNEIDER® предотвратява проникването на вода. По този начин влагата се отблъсква от изолационния слой и се оттича по повърхността.

Якост на натиск

BestWood SCHNEIDER® произвежда изолация с дебелина до 240 mm. Изолационният материал впечатлява с постоянното си качество, произведен от свежа смърчова иглолистна дървесина. Производството, използващо сух процес, се оказа отлично решение за повърхност с еднакво висока устойчивост на натиск от двете страни. Това означава, че по дъските може да се ходи и от двете страни и следователно са лесни за обработка.

Дебелина цена м2

40 мм, 50 мм, 60 мм, 80 мм, 100 мм, 120 мм, 140 мм, 160 мм, 180 мм, 200 мм, 220 мм, 240 мм

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “best wood TOP 180 Изолация на покрива”