Best Wood Schneider: Дървени продукти за изолация и техните предимства в строителството

Bestwood Schneider Изолация от дърво Продукти, които се включват са: Floor Room Wall Multitherm TOP и други.

Best Wood Schneider: Дървени продукти за изолация и техните предимства в строителството

 

Best Wood Schneider е водеща германска компания, която предлага широка гама от дървени продукти за изолация. Тези продукти са предназначени да увеличат ефективността на топлоизолацията и да помогнат за намаляване на разходите за отопление и охлаждане в домовете и сградите. В тази статия ще разгледаме продуктите за изолация на Best Wood Schneider и защо използването на дървени материали е важно в строителството.

Продукти за изолация на Best Wood Schneider

Best Wood Schneider предлага разнообразни продукти за изолация, които включват дървени фиброизолации, изолации от дървени влакна, изолации от дървени плочи и много други. Всички тези продукти са направени от висококачествени дървесни материали и са разработени, за да създадат висока степен на топлоизолация.

Дървените фиброизолации са направени от дървени влакна, които са обработени с висока температура и налягане, за да се формират в тънки фибри. Тези фибри са след това смесени с биндери, за да се формира материал, който е изключително ефективен при задържането на топлината. Дървените фиброизолации са също толкова ефективни при задържането на шума, което ги прави подходящи за използване в жилищни сгради и офиси.

Друг продукт, който предлага Best Wood Schneider, са изолациите от дървени влакна. Тези материали са направени от смес на дървени влакна, биндери и други добавки, за да се формира материал, който е изключително ефективен при задържането на топлината и звука. Изолациите от дървени влакна са също толкова лесни за инсталиране и са подходящи за използване в различни типове сгради.

Предимствата на дървените продукти за изолация

Използването на дървени материали за изолация има няколко предимства. Първо, дървените продукти са природни и екологични, което ги прави приятелски към околната среда и здравословни за живота на хората. Второ, дървените изолации са изключително ефективни при задържането на топлината и звука, което ги прави подходящи за използване във всички видове сгради. Трето, дървените продукти за изолация са лесни за инсталиране и поддръжка, което ги прави икономичен избор за собствениците на сгради.

Недостатъците, свързани с използването на дървени продукти за изолация в строителството:

  • Въпреки че дървените продукти за изолация могат да бъдат ефективни при задържането на топлината и звука, те не са толкова ефективни като други съвременни материали като например минерални вълни и полистиренови плочи.
  • Дървените продукти за изолация могат да бъдат уязвими за вредители като насекоми и гниене, особено ако не се използват правилни методи за инсталация и поддръжка.
  • В зависимост от типа на дървения материал, използван за изолация, той може да бъде по-тежък от други материали, което може да затрудни транспортирането и инсталацията му.
  • Дървените продукти за изолация могат да бъдат по-скъпи от други видове изолации, особено ако са произведени от екологично чисти и качествени материали.
  • Дървените продукти за изолация може да не са подходящи за всички условия на строителство, като например при силно влажни или много сухи климатични условия.

Описания на продуктите за изолация на Best Wood Schneider

В заключение, продуктите за изолация на Best Wood Schneider предлагат висококачествени решения за топлоизолацията, които са приятелски към околната среда и са икономични за потребителите. Използването на дървени продукти за изолация може да помогне за намаляване на разходите за отопление и охлаждане на сградите и да подобри качеството на живота на хората в тях.

 

Ето и списък с всички продукти, за изолация, които предлага фирмата: 

Best Wood FIBRE 

Best Wood FIBRE air injected insulation е един от продуктите за изолация на Best Wood Schneider. Това е дървен материал за изолация, който е обработен с високотехнологичен процес на инжектиране на въздух във влакната. Този процес увеличава изолационните свойства на материала, като подобрява също така и здравината и устойчивостта му.

Best Wood FIBRE air injected insulation е направен от естествени материали, като например дървени влакна, които се произвеждат от устойчиво управлявани горски земи. Той е изцяло безвреден за околната среда и здравето на хората, като е без добавени химикали и без VOC (вредни за въздуха) емисии.

Този вид изолация предлага отлични топлоизолационни свойства, което означава, че той може да помогне за задържането на топлината във вътрешността на сградата през зимата и за поддържането на прохладна атмосфера през лятото. Best Wood FIBRE air injected insulation също така е изключително ефективен при звукоизолация, като намалява нивото на шума от външния свят и от другите стаи в сградата.

Best Wood FLEX 50 –  изолация между гредите

Best Wood FLEX 50 е продукт за изолация на междинните страни на крова, който е предназначен да се използва в райони между строителните рафтове. Този продукт е създаден, за да се увеличи ефективността на топлоизолацията на къщи, особено по криволичните покриви, където мястото за изолация е ограничено.

Best Wood FLEX 50 е направен от естествени материали и е изцяло безвреден за околната среда и здравето на хората. Той не съдържа добавени химикали или вредни емисии (VOC). Продуктът е лесен за монтаж и може да се реже според нуждите на конкретния проект.

Този продукт има отлични топлоизолационни свойства, като може да помогне за задържането на топлината във вътрешността на сградата през зимата и за поддържането на прохладна атмосфера през лятото. Best Wood FLEX 50 е също така изключително ефективен при звукоизолация, като може да намали нивото на шум от външния свят.

Този продукт е създаден с уникална структура, която му позволява да се използва като “разширяема” изолация. Той може да се разшири до 50 мм и да се припресне между рафтовете, като същевременно осигурява ефективна топлоизолация. Best Wood FLEX 50 е създаден за да се адаптира към различни размери на рафтовете и може да се използва за изолация на криволични и плоски покриви.

Недостатъците на Best Wood FLEX 50 включват това, че той е по-скъп от някои други продукти за изолация. Освен това, продуктът може да бъде труден за монтаж в някои конструкции, където разстоянието между рафтовете е неравномерно или тясно. Въпреки това, той е един от най-ефективните продукти за изолация на междинните райони на криволични и плоски покриви. 

Best Wood Multitherm 110/140 –  универсална изолация 

Best Wood MULTITHERM 110 е лека и термоустойчива изолационна плоча от дървени влакна. Тя е подходяща за различни приложения в строителството, включително за изолация на покриви, стени, подове и фасади.

Плочата е произведена от дървени влакна, които са смесени с висококачествена термоустойчива смола. Този процес на смесване дава на продукта стабилност на размера и издръжливост на механични натоварвания.

MULTITHERM 110 има високи топлоизолационни свойства и може да намали топлинните загуби в сградите. Тя е също така екологична и е произведена от рециклиран материал.

Тази изолационна плоча е с дебелина 110 мм и е подходяща за топлоизолация на много видове конструкции. Тя може да бъде рязана на размер със стандартни инструменти и е лесна за монтаж. MULTITHERM 110 се предлага в различни размери, за да отговори на нуждите на различните приложения в строителството.

Best Wood TOP 140/160/180/220  – изолация за покрива 

Best Wood TOP 140/160/180/220 са серия от изолационни плочи за външна топлоизолация на покриви. Тези продукти предлагат висока топлоизолационна ефективност, стабилност на размера и лесен монтаж.

Те са произведени от дървени влакна, смесени с висококачествени термоустойчиви смоли. След това плочите се обработват под високо налягане и висока температура, което допринася за издръжливостта им.

Предлагат се в различни дебелини – TOP 140, TOP 160, TOP 180 и TOP 220, като всяка една от тези дебелини има различни топлоизолационни свойства и е подходяща за различни приложения.

Тези плочи са лесни за монтаж и могат да бъдат закрепени на покрива с помощта на специални закрепващи елементи. Best Wood TOP 140/160/180/220 плочите са с висока устойчивост на влага и са изключително устойчиви на гниене и разлагане. Те не излъчват вредни вещества и са екологично чисти продукти, които могат да се рециклират.

Тези изолационни плочи са икономично ефективни и могат да помогнат за намаляване на разходите за отопление и охлаждане на сградата. Те предлагат ефективност при топлоизолацията на покриви и устойчивост на външните влияния.

Best Wood WALL 140 

Best Wood WALL 140 е плоча за външна топлоизолация на стени с високи топлоизолационни свойства. Този продукт е предназначен за използване като основа за мазилки при външни изолационни системи на сгради.

Плочата е изработена от дървени влакна, смесени с висококачествени термоустойчиви смоли. След това се обработва под високо налягане и висока температура, което допринася за издръжливостта й.

Best Wood WALL 140 е екологично чист продукт и не излъчва вредни вещества. Той е устойчив на гниене и разлагане и се характеризира с висока устойчивост на влага.

Плочата е лесна за монтаж и се закрепва на стената с помощта на специални закрепващи елементи. Best Wood WALL 140 е подходящ за всякакви видове външни мазилки, като осигурява перфектна поддръжка и стабилност на мазилката.

Този продукт е ефективен за намаляване на разходите за отопление и охлаждане на сградата. Той предлага висока енергийна ефективност и стабилност на температурата вътре в сградата. Best Wood WALL 140 е икономичен продукт, който може да помогне за намаляване на разходите за отопление и охлаждане на сградата в дългосрочен план.

Best Wood WALL 140 pre-plastered

Best Wood WALL 140 pre-plastered е допълнение към серията Best Wood WALL 140. Този продукт е предназначен за външно и вътрешно използване като основа за шпакловка и боядисване. Предлага се в размери 1350 x 600 мм, с дебелина от 40 до 120 мм.

Това е изолационна плоскост, направена от дървени влакна, обработена с добавка от минерални суровини и вода, която след това се изсушава. Върху тази изолационна плоскост се нанася предварително нанесен слой шпакловка, който предлага гладък и завършен вид на плоскостта. Този продукт предлага висока ефективност на изолацията и отлична звукоизолация.

Best Wood WALL 140 pre-plastered е подходящ за използване при реновации или нови строителни проекти за външна и вътрешна употреба. Той може да се използва като основа за шпакловка и боядисване върху фасади на сгради, вътрешни стени и други приложения. Този продукт е изключително лек и лесен за монтиране, което го прави удобен за транспортиране и монтиране на строителния обект.

Best wood PERIMETER INSULATION

Best wood PERIMETER INSULATION е продукт, предназначен за изолация на основните периметри на сгради. Той е направен от дървени влакна и разполага с уникален дизайн на междусекционния замок, който осигурява здрав и лесен монтаж.

Продуктът е наличен в различни дебелини, вариращи от 60мм до 200мм и е проектиран да осигурява отлични топло и звукоизолационни свойства. Неговият състав го прави устойчив на влага и гъбичен растеж, което го прави идеален за използване във влажни среди.

Едно от главните предимства на Best wood PERIMETER INSULATION е неговата способност да осигури безшевен и непрекъснат слой изолация около основния периметър на сградата, което помага да се премахнат топлопроводимостта и да се подобри енергийната ефективност. Освен това продуктът може да се използва и като основа за мазилка за чист и привлекателен завършек.

Обобщено, Best wood PERIMETER INSULATION е висококачествен и универсален продукт, който може да осигури ефективна изолация за основния периметър на сгради, като в същото време предлага редица други предимства, като устойчивост на влага и лесен монтаж.

Best Wood ROOM 140

Best Wood ROOM 140 е дървена фиброизолационна плоскост, предназначена за вътрешна употреба като основа за гипсокартон или други видове облицовки. Тя е идеална за използване при ремонти и ново строителство, където е необходимо допълнително топлоизолиране на стените и подовете.

Best Wood ROOM 140 е направена от дървени фибри, които са свързани с малко количество вода и топлинно обработени, за да постигнат необходимата плътност и структура. Това прави материала устойчив на влага и намалява риска от появата на плесен и гъби.

Също така, Best Wood ROOM 140 е екологично чист продукт, произведен от натурални материали. Той е безвреден за здравето и не излъчва вредни емисии. Топлоизолационната плоскост е с дебелина от 40 мм до 240 мм и с размери 600 мм х 1200 мм.

Best Wood ROOM 140 е лесна за монтаж и може да бъде рязана и обработвана с обикновени инструменти за дървообработка. Когато се използва като основа за облицовка, тя осигурява допълнителна топлоизолация и звукоизолация за стените и подовете на стаята.

Best Wood FLOOR 160

Best Wood Schneider предлага изолационен продукт за подове, наречен Best Wood FLOOR 160. Това е дървен продукт, който е изработен от влакнест материал, произведен от дървесна маса.

Best Wood FLOOR 160 е проектиран да се използва като междинен слой при изолирането на подове, като може да се поставя както на подовата конструкция, така и върху нея. Той има отлични топлоизолационни свойства и е способен да намали загубата на топлина чрез пода.

Best Wood FLOOR 160 е с толкова висока плътност, че може да поддържа тежести, което го прави идеален за използване при подове, където се очаква голямо натоварване. Продуктът е устойчив на натиск и пружинав, което го прави подходящ за използване и в помещения, където е необходима акустична изолация.

Best Wood FLOOR 160 е лесен за монтаж и може да се реже и формира лесно, за да пасне на конкретната подова конструкция. Продуктът е произведен от естествен материал и е напълно биоразградим, като така помага да се намали въздействието върху околната среда.

 

One thought on “Best Wood Schneider: Дървени продукти за изолация и техните предимства в строителството

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *